Prepelice na pytliacky spôsob

Agáta Ihnátová
šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach, 7. mája 2010
Prepelice na pytliacky spôsob
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

8 ks
200 ml
120 ml
200 g
3 PL
100 ml
1/4 l
1 zväzok
1 zväzok
1 PL




Postup

  1. 1

    Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame šalotku nasekanú nadrobno, nasekané bylinky a nastrúhanú citrónovú kôru.

  2. 2

    Marinádou potrieme prepelice znútra i zvonka. Zvyšnú marinádu rozpálime na panvici a prepelice v nej opečieme do zlatohneda. Zalejeme červeným vínom a mäsovým vývarom a prilejeme kyslú smotanu.

  3. 3

    Primiešame brusnice, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Prepelice v omáčke ešte krátko podusíme.

Diskusia k receptu

vcelka
No predsa do Metra alebo niektorého hypermarketu... (prípadne poprosiť niekoho, kto môže nakupovať v Metre, aby nám ich kúpil).
oblizprst
Prepeličky sú veľmi chutné a tiež aj veľmi maličké. Na to treba pamätať, pri príprave, aby sme mali čo jesť, keď sa po takejto pochúťke zapráši.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia