Prepelice na pytliacky spôsob
Agáta Ihnátová
šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach, 7. mája 2010
šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach, 7. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Kuchynsky upravené prepelice umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme a okoreníme. V olivovom oleji rozmiešame šalotku nasekanú nadrobno, nasekané bylinky a nastrúhanú citrónovú kôru.
- 2
Marinádou potrieme prepelice znútra i zvonka. Zvyšnú marinádu rozpálime na panvici a prepelice v nej opečieme do zlatohneda. Zalejeme červeným vínom a mäsovým vývarom a prilejeme kyslú smotanu.
- 3
Primiešame brusnice, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Prepelice v omáčke ešte krátko podusíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu