Pikantné kalkatské morčacie prsia

Agáta Ihnátová
šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach, 7. mája 2010
Pikantné kalkatské morčacie prsia
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
4 PL
2 ks
2 ks
1 čl
1 zväzok
Marináda:
2 PL
1 čl
1 čl
2 PL
 kúsok
4 strúčiky
1 PL
2 PL
2 PL
2 čl




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na marinádu zmiešame. V panvici rozpálime lyžicu oleja a asi 5 minút na ňom opekáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme ju vychladnúť a pridáme k marináde. Do marinády pridáme morčacie prsia nakrájané na kocky, dobre premiešame, aby sa celé obalili a dáme odležať do chladničky aspoň na pol hodiny.

  2. 2

    Zvyšný olej rozohrejeme v panvici, pridáme čili a mleté biele korenie a restujeme na miernom plameni. Potom pridáme mäso a za stáleho miešania opekáme ešte 10 minút. Na tanieri posypeme nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou. Podávame so špenátovými kroketami.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Špenátové krokety pripravíme z 250 g mrazeného špenátu, 200 g varených zemiakov, 3 rožkov, 100 g strúhanky, 100 g hladkej múky, soli, mletého čierneho korenie a vegety.

Diskusia k receptu

evanaaa
Toto sa mi páči,ale ak si tú zmes chcem odložiť do druhého dňa,tak ten bod č.2 (zvyšný olej...) mám vynechať,alebo si naliať nový olej a pokračovať na druhý deň podľa receptu?
redakcia
Bod č.2 urobiť až v deň, keď budete mäsko tepelne upravovať.
sjuz
tie krokety sú super nápad:)
park
Vdaka.Mimoriadna pochutka v kombinaciii len so zeleninou.
gothicman666
Recept dobry,len foto sa lisi od realu ..
je to o dost suksie a na tie krokety si nemam co dat
ked nieje ziadna omacka..
vysledok suche.. ja som si poradil s repasirovanymi paradajkami cca 200ml
michsamant
Zaujimavo otagovane :) stredoeuropska kuchyna, Slovenska kuchyna a v nazve kalkatske.