Pikantné kalkatské morčacie prsia
šéfkuchárka hotela Jalta v Michalovciach, 7. mája 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
600 g |
|
4 PL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
1 zväzok |
|
Marináda: | |
2 PL |
|
1 čl |
|
1 čl |
|
2 PL |
|
kúsok |
|
4 strúčiky |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 čl |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na marinádu zmiešame. V panvici rozpálime lyžicu oleja a asi 5 minút na ňom opekáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Necháme ju vychladnúť a pridáme k marináde. Do marinády pridáme morčacie prsia nakrájané na kocky, dobre premiešame, aby sa celé obalili a dáme odležať do chladničky aspoň na pol hodiny.
- 2
Zvyšný olej rozohrejeme v panvici, pridáme čili a mleté biele korenie a restujeme na miernom plameni. Potom pridáme mäso a za stáleho miešania opekáme ešte 10 minút. Na tanieri posypeme nadrobno nakrájanou zelenou cibuľkou. Podávame so špenátovými kroketami.
- 3
NÁŠ TIP: Špenátové krokety pripravíme z 250 g mrazeného špenátu, 200 g varených zemiakov, 3 rožkov, 100 g strúhanky, 100 g hladkej múky, soli, mletého čierneho korenie a vegety.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je to o dost suksie a na tie krokety si nemam co dat
ked nieje ziadna omacka..
vysledok suche.. ja som si poradil s repasirovanymi paradajkami cca 200ml