Čakanka s roquefortom
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v...
Kura s jemnou stredomorskou omáčkou
Tieto krehké kúsky kuracieho mäsa pripravené spolu so zeleným hráškom a pasírovanými paradajkami, podávané s gnocchi...
Teplý šalát s cícerom
Nikdy by som si nebol pomyslel, že si tak rýchlo obľúbim zeleninovú stravu. Nie som...
Mrkvičkové jednohubky
Prvý krát som skúšala mrkvovú nátierku a využila som ju na jednohubky :-) s reďkovkou má vynikajúcu...
Krémová polievka z batátov
Batáty som si zvykla kupovať z času na čas. Sú zdravé a veľmi chutné. Počasie...
Caprese šalát s cestovinami a tuniakom
Caprese šalát s tuniakom, cestovinami a mozzarellou môžeme servírovať ako ľahké hlavné jedlo a ponechať ho...
Gazdovská zemiaková polievka
Časť dnešného nášho obeda inšpirovaná čiastočne receptom v časopise Food. Celkom vydarená a chutná kombinácia...
Pikantné kura s čínskou kapustou
Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.
Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...
Špagety s kuracím mäsom a špenátom
Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom...
Špenátové halušky na 2 spôsoby
Naše obľúbené jedlo, ktoré robím na dva spôsoby: 1. so syrovou omáčkou a 2...
Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná...
Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...
Mrkvové rezy
Robievame ho doma a je veľmi chutný. Používame len tento recept na Mrkvové rezy. Zatiaľ...
Žihľavové gule
Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V...
Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...
Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...
Zelená špargľa so slovenskou ryžou
Inšpirácia je rcp. od @katka78: https://varecha. pravda. sk/recepty/risotto-so-zelenou-sparglou-a-hraskom-fotorec/50657-recept. html. Tak som si povedala, že...
Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...
Zapekaná cuketa
Celkom nový a jednoduchý recept. Hodí sa miesto prílohy k mäsu alebo aj len tak, ...
Pórová polievka
Jar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela....
Brokolica so slovenskou omáčkou
Brokolica so syrovou omáčkou je anglická klasika. Možno, keď sa pridá bryndza, bude aj...
Šalát s grilovaným Camembertom
Dnes som mala chuť na šalát, niečo podobné som jedla v reštaurácii, tak som sa...
Špargľové košíčky s mozzarellou
Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko...