Plnené vajcia
Plnené vajcia

Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou

Ján Cigánik
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 19. marca 2018
Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Všetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato. Považujem ho za základ gastronómie, za topsurovinu každej kuchyne. V Zobraziť celý popisVšetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato. Považujem ho za základ gastronómie, za topsurovinu každej kuchyne. V mnohých jedlách hrá hlavnú úlohu, v ďalších iba nenápadnú a ešte častejšie neviditeľnú. A predsa je tam – v stovkách skvelých jedál, koláčov a dezertov, omáčok...

4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

6 ks
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme, pozdĺžne prerežeme a vyberieme žĺtky.

  2. 2

    Cviklu uvaríme, očistíme, rozmixujeme a pomocou sitka zbavíme prebytočnej vody. Cviklu zmiešame s popučenými žĺtkami, dochutíme soľou, korením a zmes nastriekame do vajíčok.

  3. 3

    Avokádo popučíme vidličkou a ochutíme, lyžičkou nanesieme na cviklovú plnku a dozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia