Vajíčka s cviklovo-avokádovou plnkou
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 19. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Všetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato. Považujem ho za základ gastronómie, za topsurovinu každej kuchyne. V Zobraziť celý popisVšetci poznajú rozprávku Soľ nad zlato, kuchári by však pokojne mohli napísať inú rozprávku – Vajce nad zlato. Považujem ho za základ gastronómie, za topsurovinu každej kuchyne. V mnohých jedlách hrá hlavnú úlohu, v ďalších iba nenápadnú a ešte častejšie neviditeľnú. A predsa je tam – v stovkách skvelých jedál, koláčov a dezertov, omáčok...
porcie
príprava
Postup
-
1
Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme, pozdĺžne prerežeme a vyberieme žĺtky.
- 2
Cviklu uvaríme, očistíme, rozmixujeme a pomocou sitka zbavíme prebytočnej vody. Cviklu zmiešame s popučenými žĺtkami, dochutíme soľou, korením a zmes nastriekame do vajíčok.
- 3
Avokádo popučíme vidličkou a ochutíme, lyžičkou nanesieme na cviklovú plnku a dozdobíme.
Tiež plnené vajcia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu