Cibuľový koláč
Cibuľový koláč

Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta

Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 10. apríla 2018
Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
300 ml
100 ml
1 ks
20 g
100 g
20 g
20 g
Náplň:
700 g
20 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme postáť na teplom mieste. Ostatné suroviny na cesto zmiešame a pridáme aj kvások. Vymiesime jemné cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.

  2. 2

    Urobíme náplň: Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kolieska a opražíme na masle aj s rascou a korením. Ochutíme soľou.

  3. 3

    Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme ho na 2 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Pridávame plnku a uzatvárame do tvaru buchty alebo žemle. Vytvorené buchty ukladáme na vymastený plech vedľa seba. Natrieme roztopeným maslom. Necháme 10 minút vykysnúť a pečieme 20 minút pri 170 °C.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu