Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta
Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 10. apríla 2018
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 10. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme postáť na teplom mieste. Ostatné suroviny na cesto zmiešame a pridáme aj kvások. Vymiesime jemné cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
- 2
Urobíme náplň: Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kolieska a opražíme na masle aj s rascou a korením. Ochutíme soľou.
- 3
Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme ho na 2 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Pridávame plnku a uzatvárame do tvaru buchty alebo žemle. Vytvorené buchty ukladáme na vymastený plech vedľa seba. Natrieme roztopeným maslom. Necháme 10 minút vykysnúť a pečieme 20 minút pri 170 °C.
Tiež cibuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pravdaže je jedlá , jedia ju síce iba somáre, ale ako sama vieš na SK ich máme dosť
No vďaka, tak si dám ako šalát, a keď viac zostane, môžem si aj podstlať a pospať.