Kuskusový šalát so strateným vajcom
Ján Cigánik
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 20. marca 2018
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 20. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kuskus dáme do uzatvárateľnej misky, zalejeme horúcim vývarom ochuteným maslom, uzavrieme a necháme 10 minút postáť, otvoríme a premiešame.
- 2
Špargľu blanšírujeme a opečieme na panvičke na olivovom oleji, osolíme a okoreníme. Jarnú cibuľku a syr takisto opečieme na olivovom oleji, každé osobitne.
- 3
Do rajnice dáme vodu a ocot, voda by mala byť tesne pod bodom varu. Odstavíme z ohňa, vo vode urobíme vír a rozbijeme do nej vajíčko. Keď sa žĺtok obalí bielkom, vrátime panvicu na oheň a varíme asi 3 – 5 minút, potom sprudka schladíme vo vode s ľadom. Na tanier naložíme postupne kuskus, špargľu, vajce, jarnú cibuľku a syr.
Tiež kuskus:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu