Bezlepkové šošovicové fašírky
Foto: novalim
Ak na vás prichádza jarná únava, je najvyšší čas, aby ste dopriali svojmu telu veľa vitamínov. Ľahká strava a veľa zeleniny je to pravé, Zobraziť celý popisAk na vás prichádza jarná únava, je najvyšší čas, aby ste dopriali svojmu telu veľa vitamínov. Ľahká strava a veľa zeleniny je to pravé, čo vás po zime nakopne a dodá vám potrebnú energiu. Skúste sa inšpirovať našim jarným menu – fašírky z červenej šošovice a osviežujúci šalát z bielej reďkovky, jabĺk a ľadového šalátu. Rýchlo hotové a veľmi chutné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 šálky |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
3 lístky |
|
2 ks |
|
5 PL |
|
7 PL |
|
1 ks (kyslé zelené) |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
1 štipka |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Na fašírky si najprv v slanej vode uvaríme napučanú šošovicu. Zlejeme ju a pridáme soľ, korenie, vajíčka, nadrobno nakrájanú cibuľu a medvení cesnak a napokon prisypeme strúhanku (asi 5 PL). Všetko spolu dobre rozmiešame a vytvarujeme fašírky, ktoré opekáme z oboch strán na olivovom oleji do zlatista.
- 2
Na šalát si všetky druhy zeleniny nakrájame na drobno (napríklad na tenké pásiky, alebo malé kúsky), premiešame, zalejeme zálievkou a podávame k fašírkam.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu