Šošovicové fašírky
Šošovicové fašírky

Bezlepkové šošovicové fašírky

novalim - fotkanovalim, 1. apríla 2018. Komerčný recept.
Bezlepkové šošovicové fašírky
Foto: novalim

Ak na vás prichádza jarná únava, je najvyšší čas, aby ste dopriali svojmu telu veľa vitamínov. Ľahká strava a veľa zeleniny je to pravé, čo vás po zime nakopne a dodá vám potrebnú energiu. Skúste sa inšpirovať našim jarným menu – fašírky z červenej šošovice a osviežujúci šalát z bielej reďkovky, jabĺk a ľadového šalátu. Rýchlo hotové a veľmi chutné.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 šálky
1 KL
1 KL
1 ks
3 lístky
2 ks
5 PL
7 PL
1 ks (kyslé zelené)
1 ks
1/2 ks
4 PL
1 ČL
1 štipka
1 PL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na fašírky si najprv v slanej vode uvaríme napučanú šošovicu. Zlejeme ju a pridáme soľ, korenie, vajíčka, nadrobno nakrájanú cibuľu a medvení cesnak a napokon prisypeme strúhanku (asi 5 PL). Všetko spolu dobre rozmiešame a vytvarujeme fašírky, ktoré opekáme z oboch strán na olivovom oleji do zlatista.

  2. 2

    Na šalát si všetky druhy zeleniny nakrájame na drobno (napríklad na tenké pásiky, alebo malé kúsky), premiešame, zalejeme zálievkou a podávame k fašírkam.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: