Mrkvová krémová polievka
Foto: mitzy
Polievka krásnej oranžovej farby, jemnej sladkastej mrkvovej chuti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme mrkvu, zemiak a cibuľu, umyjeme ich. Mrkvu nakrájame na krúžky, zemiak na kocky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozohrejeme slnečnicový olej, pridáme cibuľu, mrkvu a restujeme na miernom ohni. Zvrchu polejeme tiež troškou oleja. Pridáme soľ, premiešame. Keď cibuľka zosklovatie, podlejeme litrom vody, pridáme červenú mletú papriku, zemiak a štipku čierneho korenia. Necháme zovrieť, potom plameň stíšime a pomaly varíme pod pokrievkou cca 25 -30 - 35 minút (ja čas varenia polievok veľmi nesledujem :) - slovom: kým nerozvoniava celá kuchyňa. Vypneme oheň, prilejeme mlieko.
- 2
Keď polievočka trošku vychladne, rozmixujeme ju na krém.
- 3
Dobrú chuť ;)
Tiež mrkvová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Siisa presne, dá sa na viac variant :)
Aj tato tvoja je urcite chutná :-)
Ja odkedy som mixovala pre dcérku prvé príkrmy som prišla na chuť sama týmto vecičkám. Dnes som ju robila zas, plus som použila polku petržlenu a zas bola iná, chuťovo super :) aj keď ja som bola polievková vždy, len u nás doma tak mixnuté nefičalo.