Mrkvová krémová polievka
Polievka krásnej oranžovej farby, jemnej sladkastej mrkvovej chuti.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks veľká |
|
1 ks väčší |
|
1 ks stredná |
|
1 l |
|
|
|
100-150 ml |
|
1 KL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistíme mrkvu, zemiak a cibuľu, umyjeme ich. Mrkvu nakrájame na krúžky, zemiak na kocky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozohrejeme slnečnicový olej, pridáme cibuľu, mrkvu a restujeme na miernom ohni. Zvrchu polejeme tiež troškou oleja. Pridáme soľ, premiešame. Keď cibuľka zosklovatie, podlejeme litrom vody, pridáme červenú mletú papriku, zemiak a štipku čierneho korenia. Necháme zovrieť, potom plameň stíšime a pomaly varíme pod pokrievkou cca 25 -30 - 35 minút (ja čas varenia polievok veľmi nesledujem :) - slovom: kým nerozvoniava celá kuchyňa. Vypneme oheň, prilejeme mlieko.
- 2
Keď polievočka trošku vychladne, rozmixujeme ju na krém.
- 3
Dobrú chuť ;)
Tiež mrkvová polievka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
@Siisa presne, dá sa na viac variant :)
Aj tato tvoja je urcite chutná :-)
Ja odkedy som mixovala pre dcérku prvé príkrmy som prišla na chuť sama týmto vecičkám. Dnes som ju robila zas, plus som použila polku petržlenu a zas bola iná, chuťovo super :) aj keď ja som bola polievková vždy, len u nás doma tak mixnuté nefičalo.