Mrkvová polievka
Mrkvová polievka

Mrkvová krémová polievka

mitzy - fotkamitzy, 22. marca 2018
Mrkvová krémová polievka
Foto: mitzy

Polievka krásnej oranžovej farby, jemnej sladkastej mrkvovej chuti.

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks veľká
1 ks väčší
1 ks stredná
1 l
100-150 ml
1 KL
1 ČL
 štipka




Postup

  1. 1

    Očistíme mrkvu, zemiak a cibuľu, umyjeme ich. Mrkvu nakrájame na krúžky, zemiak na kocky a cibuľu nadrobno. V hrnci rozohrejeme slnečnicový olej, pridáme cibuľu, mrkvu a restujeme na miernom ohni. Zvrchu polejeme tiež troškou oleja. Pridáme soľ, premiešame. Keď cibuľka zosklovatie, podlejeme litrom vody, pridáme červenú mletú papriku, zemiak a štipku čierneho korenia. Necháme zovrieť, potom plameň stíšime a pomaly varíme pod pokrievkou cca 25 -30 - 35 minút (ja čas varenia polievok veľmi nesledujem :) - slovom: kým nerozvoniava celá kuchyňa. Vypneme oheň, prilejeme mlieko.

  2. 2

    Keď polievočka trošku vychladne, rozmixujeme ju na krém.

    Mrkvová krémová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

haji
Aj mrkvovú polievku mám ráda, krásné foto!
siisa
Túto polievku robievam často, len nedávam olej, ale maslo a bez zemiaka :) super polievočka :)
marikafil
Jedna z našich stálic - akurát pridávam kúsok zázvoru, a potom už nedávam čierne korenie. Zemiakom zahusťujem takmer všetky polievky. A u nás teda celkom bez mlieka.
drajan
Aj keď robím trochu ináč, nedávam zemiak, myslím že stačí čisto mrkvová, pridávam zázvor, nedávam papriku ani mlieko... verím, že aj táto je fajná, možno raz skúsim urobiť takto... je to lahodná polievka, podávam s lyžicou kyslej smotany a nejakou čerstvou bylinkou na ozdobu.
nika168
jednoduchá ale zavše skvelá zdravá polievka :) naučila som sa tieto typy polievok jedávať kvôli operácii a nemôžnosti jesť tuhú stravu a môžem povedať, že lepších jedál niet ako polievok :D kým som bola zdravá, frflala som na polievky a teraz len polievky. Takúto robievam a robievam ju rada i z červenej šošovice alebo tekvice :)
1x mitzy
mitzy
@Nika168 (6.4.2018 09:43)

Ja odkedy som mixovala pre dcérku prvé príkrmy som prišla na chuť sama týmto vecičkám. Dnes som ju robila zas, plus som použila polku petržlenu a zas bola iná, chuťovo super :) aj keď ja som bola polievková vždy, len u nás doma tak mixnuté nefičalo.