Závin s vajíčkovo-zeleninovou plnkou
Ján Cigánik
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 20. marca 2018
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 20. marca 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Na oleji opražíme šalotku s mrkvou a petržlenom, pridáme zvyšnú zeleninu, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom, opražíme, pridáme vajcia a urobíme praženicu, nie úplne suchú, podľa potreby dochutíme.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme natenko, do 2/3 natrieme praženicou a zrolujeme, konce cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Povrch závinu potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.
Tiež slaný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu