Slaný koláč
Slaný koláč

Závin s vajíčkovo-zeleninovou plnkou

Ján Cigánik
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 20. marca 2018
Závin s vajíčkovo-zeleninovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
50 g
50 g
50 g
50 g
50 g
50 g
50 g
8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme šalotku s mrkvou a petržlenom, pridáme zvyšnú zeleninu, ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom, opražíme, pridáme vajcia a urobíme praženicu, nie úplne suchú, podľa potreby dochutíme.

  2. 2

    Lístkové cesto rozvaľkáme natenko, do 2/3 natrieme praženicou a zrolujeme, konce cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom. Povrch závinu potrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.

Diskusia k receptu

motyka
Chuťovo to musí byť výborné. Len mám obavy, či sa mi podarí tak krásne narezať. Žeby s elektrickým nožom?