Cuketové závitky s čerstvým syrom a so strukovinami
Michal Danek
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 20. marca 2018
šéfkuchár Wellness hotela Borovica**** na Štrbskom Plese, 20. marca 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cez noc namočíme do vody cícer, aby do druhého dňa napučal. Na druhý deň cícer varíme v osolenej vode s bobkovým listom, cesnakom, cibuľou a novým korením domäkka. Potom ho scedíme a necháme schladiť v sitku. Červenú šošovicu uvaríme domäkka.
-
2
Opláchnutú cuketu nakrájame po dĺžke na tenké pláty, ktoré potom zľahka opečieme na kokosovom oleji, po opečení necháme vychladnúť, osolíme a okoreníme,
-
3
V miske rozmiešame cottage syr s najemno nasekanou pažítkou, soľou, korením, čerstvým zeleným hráškom a uvarenou červenou šošovicou. Nakoniec pridáme do zmesi cícer a dôkladne premiešame. Natierame na plátky cukety, stočíme do závitkov a necháme schladiť v chladničke. Môžeme podávať s bazalkovým pestom nastudeno.
Diskusia k receptu