Polievka z pečenej červenej repy fotorecept
Foto: mitzy
Hustá polievka z červenej repy pečenej na mede so zapekanými bylinkovými rožkami...
porcie
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
3 - 4 ks |
|
1 ks |
|
1 menší ks |
|
1 ks |
|
1 - 2 strúčiky |
|
|
|
30 g |
|
1 - 1,5 l |
|
250 - 300 ml |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
(tymian, oregano) |
|
2 PL |
|
Na zapekané rožky: | |
3 - 4 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
|
Postup
-
1
Červenú repu očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Poukladáme ich na plech poliaty trochou slnečnicového oleja. Polejeme medom a trochou oleja, pridáme bylinky a cesnak v šupke, ktorý sme ale opláchli vodou. Dáme piecť do rúry. (Ja som piekla 25 minút na 200 stupňov Celzia a 15 minútiek na 180.)
-
2
Medzitým očistíme zemiak, mrkvu, umyjeme ich a pokrájame. Pripravíme si aj červenú cibuľu, ktorú pokrájame nadrobno. A prichystáme si rohlíky na zapečenie. Prekrojíme ich na štyri časti, natrieme zmesou masla, cesnaku, soli, korenia a byliniek a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Keď vytiahneme pečenú repu, hneď ich môžeme dať piecť na pár minútiek. A potom ich necháme v rúre, aby boli teplé ku polievke.
-
3
V hrnci na masle orestujeme cibuľu na miernom ohni, pridáme červenú mletú papriku, premiešame a restujeme. Pridáme pečnú repu s ošúpaným cesnakom, dusíme. Pridáme zemiak a mrkvu. (Mrkva nie je podmienka a zemiak je na zahustenie.) Zeleninu zalejeme vodou, osolíme, pridáme čierne mleté korenie a varíme do zmäknutia zeleniny. Potom prilejeme smotanu na varenie, necháme prevrieť a polievku odstavíme. Pridáme bylinky. Keď trošku vychladne, rozmixujeme ju ponorným mixérom.
-
4
Prajem dobrú chuť! :)
@Palokuchki wau no krásne foto, úžasné zdobenie a žemle! Ďakujem ;) teším sa, že padla vhod!
veľmi sa teším :) ja ďakujem za odozvu!