Polievka z pečenej červenej repy fotorecept
Hustá polievka z červenej repy pečenej na mede so zapekanými bylinkovými rožkami...
porcie
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
| 3 - 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 menší ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 - 2 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 - 1,5 l | 
                                                             | 
                                                    
| 250 - 300 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| (tymian, oregano) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Na zapekané rožky: | |
| 3 - 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Červenú repu očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Poukladáme ich na plech poliaty trochou slnečnicového oleja. Polejeme medom a trochou oleja, pridáme bylinky a cesnak v šupke, ktorý sme ale opláchli vodou. Dáme piecť do rúry. (Ja som piekla 25 minút na 200 stupňov Celzia a 15 minútiek na 180.)
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Medzitým očistíme zemiak, mrkvu, umyjeme ich a pokrájame. Pripravíme si aj červenú cibuľu, ktorú pokrájame nadrobno. A prichystáme si rohlíky na zapečenie. Prekrojíme ich na štyri časti, natrieme zmesou masla, cesnaku, soli, korenia a byliniek a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Keď vytiahneme pečenú repu, hneď ich môžeme dať piecť na pár minútiek. A potom ich necháme v rúre, aby boli teplé ku polievke.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
V hrnci na masle orestujeme cibuľu na miernom ohni, pridáme červenú mletú papriku, premiešame a restujeme. Pridáme pečnú repu s ošúpaným cesnakom, dusíme. Pridáme zemiak a mrkvu. (Mrkva nie je podmienka a zemiak je na zahustenie.) Zeleninu zalejeme vodou, osolíme, pridáme čierne mleté korenie a varíme do zmäknutia zeleniny. Potom prilejeme smotanu na varenie, necháme prevrieť a polievku odstavíme. Pridáme bylinky. Keď trošku vychladne, rozmixujeme ju ponorným mixérom.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Prajem dobrú chuť! :)
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


@Palokuchki wau no krásne foto, úžasné zdobenie a žemle! Ďakujem ;) teším sa, že padla vhod!
veľmi sa teším :) ja ďakujem za odozvu!