
Gazdovská zemiaková polievka
Časť dnešného nášho obeda inšpirovaná čiastočne receptom v časopise Food. Celkom vydarená a chutná kombinácia...

Pikantné kura s čínskou kapustou
Pripravte fantastický plátok opečených alebo ugrilovaných kuracích pŕs na podstielke z orientálne ochutenej čínskej kapusty.

Bryndzou gratinovaná zelenina
Cudzinci spoznávajú Slovensko cez bryndzové halušky. Ikonickej lahôdke sme však dlžní väčší priestor. Dajú sa...

Špagety s kuracím mäsom a špenátom
Jeden z mojich oblubenych receptov z jedneho hrnca, pokial sa mi uvaria spagety v druhom...

Špenátové halušky na 2 spôsoby
Naše obľúbené jedlo, ktoré robím na dva spôsoby: 1. so syrovou omáčkou a 2...

Baklažány plnené kuskusom a pečenou zeleninou
Prinášame vám trošku netradičný, ale za to veľmi chutný recept, v ktorom sa spojí výborná...

Bezlepkové vegánske repné placky s olivovým dipom
K týmto repným plackám s avokádovým alebo olivovým dipom ma inšpirovala jedna zdravá reštaurácia. Na tých...

Mrkvové rezy
Robievame ho doma a je veľmi chutný. Používame len tento recept na Mrkvové rezy. Zatiaľ...

Žihľavové gule
Vždy si ráda přečtu článek Fedora Malíka a téměř vždy v něm najdu nějakou inspiraci. V...

Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne...

Zelená špargľa so slovenskou ryžou
Inšpirácia je rcp. od @katka78: https://varecha. pravda. sk/recepty/risotto-so-zelenou-sparglou-a-hraskom-fotorec/50657-recept. html. Tak som si povedala, že...

Palacinky s pečenou tekvicou
Každá pekáreň je hrdá na chutné, kvalitné a často aj originálne koláče, chleby či zákusky. U nás však máme ešte...

Zapekaná cuketa
Celkom nový a jednoduchý recept. Hodí sa miesto prílohy k mäsu alebo aj len tak, ...

Pórová polievka
Jar je vhodné obdobie na detox a polievky sú super prostriedok na zbavenie sa toxínov z tela....

Brokolica so slovenskou omáčkou
Brokolica so syrovou omáčkou je anglická klasika. Možno, keď sa pridá bryndza, bude aj...

Šalát s grilovaným Camembertom
Dnes som mala chuť na šalát, niečo podobné som jedla v reštaurácii, tak som sa...

Špargľové košíčky s mozzarellou
Z masla, múky, troch žĺtkov a soli vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme ho natenko...

Cviklové čipsy
Máte chuť na čipsy a zároveň chcete jesť zdravo ? Toto je správny recept pre Vás...

Špargľa na zázvore s bambusovými výhonkami
Půl balíčku šparglu omyjeme, odkrojíme tvrdé konce a vložíme do woku na rozehřátý olej.

Červená ryža
Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal...

Zázvorovo-rebarborové čatní
Sezóna rebarbory práve začína. Rebarobora je úžasná na koláče, kompóty, výborne sa však hodí...

Celozrnné „čierne zlato“ so zeleninou a s mozzarellou (HIT)
Dnes vám opäť prinášam recept z antihistamínového súdka. Predstavím vám najzdravší druh ryže a tolerované sorty...

Cuketová polievka s červenou šošovicou
Sýta, zdravá, chuťovo výborná cuketová polievka zahustená zemiakom a červenou šošovicou.