Jarná špenátová roláda
Foto: Monika955
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
400 g (mrazený) |
|
120 g |
|
3 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1-2 strúčiky |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
2 ks (v črievku) |
|
podľa chuti |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Špenát najskôr rozmrazíme (môže byť aj čerstvý, len je potrebné ho tepelne upraviť, aby mal kašovitú konzistenciu a nechať vychladnúť), pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtky, maslo, olej a soľ.
- 2
V osobitnej nádobe si zo zvyšných 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do špenátovej hmoty.
- 3
Cesto vlejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút. (ak chcete hrubšiu roládu, tak je potrebné množstvo zdvojnásobiť, alebo piecť v menšom plechu)
- 4
Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odpočívať, kým nevychladne.
- 5
Pripravíme si náplň. 3 vajíčka si uvaríme natvrdo, nastrúhame najemno, primiešame tavený syr a nadrobno nakrájanú šunku a cibuľu. (šunku možno nahradiť aj zeleninou, napríklad paprikou)
- 6
Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou náplňou a znovu zrolujeme. Opatrne zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.
- 7
Dobrú chuť ! :)
Tiež Špenátová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu