Špenátová roláda
Špenátová roláda

Jarná špenátová roláda

monika955 - fotkamonika955, 5. apríla 2018
Jarná špenátová roláda
Foto: Monika955
5
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

400 g (mrazený)
120 g
3 ks
1 ČL
1 ČL
1-2 strúčiky
 štipka
Plnka:
1 ks
2 ks (v črievku)
podľa chuti
3 ks




Postup

  1. 1

    Špenát najskôr rozmrazíme (môže byť aj čerstvý, len je potrebné ho tepelne upraviť, aby mal kašovitú konzistenciu a nechať vychladnúť), pridáme polohrubú múku, prelisovaný cesnak, 3 žĺtky, maslo, olej a soľ.

  2. 2

    V osobitnej nádobe si zo zvyšných 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý nakoniec vmiešame do špenátovej hmoty.

  3. 3

    Cesto vlejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 150 °C po dobu 10-15 minút. (ak chcete hrubšiu roládu, tak je potrebné množstvo zdvojnásobiť, alebo piecť v menšom plechu)

  4. 4

    Po upečení položíme na cesto navlhčenú utierku, stočíme a necháme odpočívať, kým nevychladne.

  5. 5

    Pripravíme si náplň. 3 vajíčka si uvaríme natvrdo, nastrúhame najemno, primiešame tavený syr a nadrobno nakrájanú šunku a cibuľu. (šunku možno nahradiť aj zeleninou, napríklad paprikou)

  6. 6

    Roládu odrolujeme, natrieme pripravenou náplňou a znovu zrolujeme. Opatrne zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť.

  7. 7

    Dobrú chuť ! :)

Diskusia k receptu

drajan
Vyzerá krásne, iste tak aj chutí. Si šikulka. Už dlhšie sa chystám urobiť takúto roládku a lento akosi stále odkladám. Vyskúšam túto Tvoju.
haji
Jsi šikulka, povedená špenátová roláda, hned bych dala testovací vzoreček.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia