Foto: mirkajan
Toto je moja úprava kelového prívarku, ktorou som sa snažila prelomiť nechuť manžela voči kelu (navarené ako obed do práce - ak nezje, bude Zobraziť celý popisToto je moja úprava kelového prívarku, ktorou som sa snažila prelomiť nechuť manžela voči kelu (navarené ako obed do práce - ak nezje, bude hladný...). Zároveň som minula pár klobás z mrazáku, ktoré sa mi tam akosi hromadia a postup som si zjednodušila tak, aby to bol eintopf, teda nezašpiním viacej hrncov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel si očistíme a nakrájame na tenké rezance. Cibuľu nakrájame na kocky, zemiaky očistíme, 3 nakrájame na kocky, jeden si vcelku odložíme. Klobásu nakrájame na kolieska alebo na kocky.
- 2
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú klobásu a chvíľu opekáme. Pridáme na rezance pokrájaný kel, premiešame. Osolíme, okoreníme, pridáme drvenú rascu a na kocky pokrájané 3 zemiaky. Podlejeme asi pol pohárom vody, prikryjeme a miernom ohni dusíme cca 40 min. , priebežne podlievame podľa potreby vodu.
- 3
Po 40 min. do kelovej zmesi nastrúhame na jemno zvyšný zemiak, pridáme pretlačený cesnak, premiešame a dusíme ešte cca 10 minút. Podávame s chlebom, mne stačilo samotné, aj bez chleba.
Tiež kel:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kupodivu zjedol. Zdá sa, že aj jemu sa na staré kolená menia chute...
Teším sa, že chutilo a ja si tiež myslím, že kel ako kel.