Prívarok z cukety a červenej šošovice

mitzy - fotkamitzy, 5. apríla 2018
Prívarok z cukety a červenej šošovice
Foto: mitzy

Fádne na výzor, ale chuťovo dobré, ľahké a jednoduché jedlo.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
2 hrste
1 ks
1 strúčik
100-150 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme, umyjeme a pokrájame nadrobno. Cuketu ošúpeme, umyjeme a pokrájame na štvrťkolieska. Červenú šošovicu prepláchneme vodou. Na slnečnicovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme cuketu, podlejeme vodou, osolíme a varíme spolu s červenou šošovicou do zmäknutia. Postupne pridávame korenie, bobkový list. Na záver pridáme smotanu na varenie, pretlačený cesnak. Do hotového prívarku zamiešame kúsok masla. Môžeme ho premixovať aj ponorným mixérom, podľa toho, akú chceme mať výslednú konzistenciu.

  2. 2

    Podávame s varenými zemiakmi a vajíčkom (ktoré sme varili zároveň s prívarkom na sporáku), posypané majoránkou. Dobrú chuť :) Poznámka: ak nezoženiete veľkú cuketu, použite dve menšie. Jedlo je pre dve dospelé osoby a jedno dieťa.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Hned bych si naložila plný talíř, výborné jídlo. Nepochopím, milá @Mitzy , jak se ti podařilo dostat do vajíčka tři srdíčka, och, krásné foto!
Stejny recept v mem provedeni - víckrémová polévka. Brambory s cuk a cibulkou rozmixovany, pridana drobnozrnna cocka. Nějak ji mam radsi nez cervenou. Z té radeji placky. Pridala jsem trochu tymianu a nakonec smetanu. Netucnou Gran Cucinu. Cukiny mam velmi rada. Vlastne uvarenou cukinou nahrazuju jíšku.


@Haji (5.4.2018 20:29) líška hrdzavá rada nosí smaragdovú podšívku, ktorá sa jej veľmi hodí. Líška polárna naopak stavia na odtiene belasej a ružovkastej. Krásny deň :)
@Mijaita wooow tak to je krásna polievočka! Aj s lyžicou.


Pridaj komentár k receptu: