Prívarok z cukety a červenej šošovice
Foto: mitzy
Fádne na výzor, ale chuťovo dobré, ľahké a jednoduché jedlo.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu ošúpeme, umyjeme a pokrájame nadrobno. Cuketu ošúpeme, umyjeme a pokrájame na štvrťkolieska. Červenú šošovicu prepláchneme vodou. Na slnečnicovom oleji orestujeme cibuľu, pridáme cuketu, podlejeme vodou, osolíme a varíme spolu s červenou šošovicou do zmäknutia. Postupne pridávame korenie, bobkový list. Na záver pridáme smotanu na varenie, pretlačený cesnak. Do hotového prívarku zamiešame kúsok masla. Môžeme ho premixovať aj ponorným mixérom, podľa toho, akú chceme mať výslednú konzistenciu.
- 2
Podávame s varenými zemiakmi a vajíčkom (ktoré sme varili zároveň s prívarkom na sporáku), posypané majoránkou. Dobrú chuť :) Poznámka: ak nezoženiete veľkú cuketu, použite dve menšie. Jedlo je pre dve dospelé osoby a jedno dieťa.
Tiež prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem :) srdiečka a iné tvary pomocou tvorítok z Tescoma.
Oh ty liško podšitá!! Díky za foto tvořítek, netušila jsem, že aj takové už sú k mání. Hezký večer přeji!
@Mijaita wooow tak to je krásna polievočka! Aj s lyžicou.
@Zuzanka1367 žasnem nad tvojou krásnou rustikálnou fotkou. Krása ako ten prívarok pekne vyzerá na nej.
Som rada, že chutilo. Ďakujem za foto obom!