Cibuľa s mäsovo-paprikovou plnkou
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 9. apríla 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote od deda som "fičal" celé detstvo. A stará mama zase krájala cibuľu na plátky, preliala medom Zobraziť celý popisMaslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou a čaj. Na tejto dobrote od deda som "fičal" celé detstvo. A stará mama zase krájala cibuľu na plátky, preliala medom a nechala postáť. Raz–dva som bol zdravý... Naučili ma, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Sú skrátka späté s kulinárskou históriou nášho národa.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Cibuľu očistíme, ale zo spodnej časti odstránime len korienky, aby drevnatá časť ostala. Vo vriacej vode ju oblanšírujeme. Potom z každej cibule vyberieme stred, aby ostali aspoň 3 vonkajšie vrstvy.
- 2
V miske zmiešame mletú roštenku s nastrúhaným čedarom, nakrájanou čili papričkou, kúskom nakrá- janých stredov z cibule a nakrájanou červenou paprikou. Dochutíme soľou, korením a rascou.
- 3
Zmesou naplníme cibule. Na každú cibuľu dáme plátok masla a prikryté pečieme 30 minút pri 180 °C. Podá- vame s pečenými zemiakmi alebo so zeleninovou ryžou.
Tiež plnená cibuľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu