Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou fotorecept

patrikschneidgen - fotkapatrikschneidgen, 22. marca 2018

Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou je jeden z tých receptov ktoré sú super zdravé a dokážeme ho pripraviť za menej Zobraziť celý popisZapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou je jeden z tých receptov ktoré sú super zdravé a dokážeme ho pripraviť za menej ako hodinku. Ja osobne pripravujem brokolicu na niekoľko spôsobov, ale kvôli skvelej chuti a jednoduchosti prípravy je tento recept môj najobľúbenejší.

2
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
200 g (celozrnné)
250 ml (38 %)
150 g
0,5 ČL
0,25 ČL
0,5 ČL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Brokolicu natrhnáme na ružičky, vložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať zhruba 10min. Potom brokolicu scedíme, a naukladáme do misy na pečenie.

    Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa nám brokolica parí v hrnci, uvaríme si cestoviny. Zhruba 200 g celozrnných cestovín (ja obľubujem fusilli ale na tvare nezáleží) vložíme do hrnca a uvaríme do mäkka. Uvarené cestoviny scedíme a nasypeme do zapekacej misy na brokolicu.

    Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do misky si vylejeme 250 ml 38% smotany. Do smotany nasypeme polovicu čajovej lyžičky bazalky, štvrtinu čajovej lyžičky mletého čierneho korenia a polovicu čajovej lyžičky soli. Poriadne rozmiešame, a vylejeme do zapekacej misy.

    Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec na pripravenú zmes nasypeme nastrúhaný syr a do vopred vyhriatej rúry dáme zapiecť na 220 stupňov na 30 minút. Prvých 20 minút pečieme prikryté pokrievkou alebo alobalom a na posledných 10 minút misu odokryjeme, aby sa nám syr pekne zapiekol.

    Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové jedlo naložíme na tanier a pred podávaním prelejeme výpekom, ktorý vznikne z použitej smotany, syru a šťavy ktorú pustí brokolica. Dobrú chuť :)

    Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia