Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou fotorecept
Foto: patrikschneidgen
Zapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou je jeden z tých receptov ktoré sú super zdravé a dokážeme ho pripraviť za menej Zobraziť celý popisZapekaná brokolica so syrom, smotanou a s celozrnnou cestovinou je jeden z tých receptov ktoré sú super zdravé a dokážeme ho pripraviť za menej ako hodinku. Ja osobne pripravujem brokolicu na niekoľko spôsobov, ale kvôli skvelej chuti a jednoduchosti prípravy je tento recept môj najobľúbenejší.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Brokolicu natrhnáme na ružičky, vložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme odpočívať zhruba 10min. Potom brokolicu scedíme, a naukladáme do misy na pečenie.
-
2
Kým sa nám brokolica parí v hrnci, uvaríme si cestoviny. Zhruba 200 g celozrnných cestovín (ja obľubujem fusilli ale na tvare nezáleží) vložíme do hrnca a uvaríme do mäkka. Uvarené cestoviny scedíme a nasypeme do zapekacej misy na brokolicu.
-
3
Do misky si vylejeme 250 ml 38% smotany. Do smotany nasypeme polovicu čajovej lyžičky bazalky, štvrtinu čajovej lyžičky mletého čierneho korenia a polovicu čajovej lyžičky soli. Poriadne rozmiešame, a vylejeme do zapekacej misy.
-
4
Nakoniec na pripravenú zmes nasypeme nastrúhaný syr a do vopred vyhriatej rúry dáme zapiecť na 220 stupňov na 30 minút. Prvých 20 minút pečieme prikryté pokrievkou alebo alobalom a na posledných 10 minút misu odokryjeme, aby sa nám syr pekne zapiekol.
-
5
Hotové jedlo naložíme na tanier a pred podávaním prelejeme výpekom, ktorý vznikne z použitej smotany, syru a šťavy ktorú pustí brokolica. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu