Špenátová polievka s pošírovaným vajíčkom fotorecept
šéfkuchár hotela Vienna House Easy v Bratislave, 23. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme cesnak, rozmrazený špenát a zalejeme vývarom, chvíľu povaríme, rozmixujeme, prípadne zahustíme zátrepkou z múky a vody a zjemníme smotanou a maslom. Dochutíme soľou a korením.
-
2
Do rajnice dáme vodu a ocot, voda by mala byť tesne pod bodom varu, odstavíme z ohňa. Vo vode urobíme vír a rozbijeme do nej vajíčko, keď sa žĺtok obalí bielkom, vrátime na oheň.
-
3
Potom vajíčko sprudka schladíme vo vode s ľadom. Slaninu na panvici vyškvaríme do chrumkava a ozdobíme ňou polievku.
-
4
Pri príprave pošírovaných - stratených - vajec, je dôležité, aby boli čerstvé. Čím sú čerstvejšie, tým lepší bude výsledok. V čerstvých vajíčkach sa bielok drží pokope a je hustejší. Čím je vajíčko staršie, tým je bielok tekutejší a vodnatejší. Nezabudnite tiež urobiť vo vriacej vode vareškou vír, do ktorého vajce opatrne vyklepnete.
www.livestrong.com/article/379533-do-frozen-vegetables-hav...
www.theguardian.com/lifeandstyle/2017/may/01/are-frozen-fru...
draxe.com/frozen-vs-fresh-vegetables/...
www.apotheken-umschau.de/Ernaehrung/Tiefkuehlkost-oder-frisches-...
eatsmarter.de/ernaehrung/ernaehrungsmythen/tiefkuehlg...
www.info.sk/sprava/24709/kupujete-zeleninu-bez-vita...
www.vyvazenezdravi.cz/cerstve-vs-mrazene-ktere-je-zdravejsi...
ATĎ.