Pečená paprika plnená pohánkou
... pohánka ma láka už veľmi dlho, ale ešte nikdy som ju nepripravoval a ani nejedol....
Bryndza
Prikladam recept na bryndzu, ako som sa ju naucila robit. Recept som nasla v knihe...
Hubárove raňajky
Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)
Smotanovo-oškvarkové pagáče
Tieto pagáčiky sú v našej rodine veľmi obľúbené, robievame ich často. Chutia výborne aj pár...
Šalát s balkánskym syrom a mungo klíčkami
Zdravý, chutný a sýty šalát vhodný na každú príležitosť.
Zeleninový koláč
Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na...
Baklažánovo-roquefortové závitky
Baklazan je v v stredomorskej kuchyni oblubenou zeleninou. Male vychladene zavitky s roznou naplnou sa podavaju...
Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán...
Rolovaná fašírka
Tento recept som odkukala od kuchára na Prime, chutí to za tepla aj studena.
Slovenská paštéta
Keď sme mali husi a prišiel ich čas, mama ich "nadžgávala" varenou kukuricou, aby boli...
Moules marinieres (Slávky po námornícky)
Takto sa pripravuju slavky v juznom Francuzsku. Mam rada morske plody a tento recept robim ...
Pečené (grilované) zemiaky
Máme radi zemiaky na rôzne spôsoby, ponúkam recept , jeden z nich. Môže byť...
Mozzarella s grilovanou zeleninou
Mladý baklažán a cukety nakrájame na tenké plátky, zeleninu ochutíme soľou a čiernym korením a položíme...
Pácovaný losos
V mise zmiešame soľ, cukor, badián, kôru z citróna a limetiek a dôkladne...
Grilované kalmáre
Kalmáre osolíme a okoreníme, položíme na rozpálený gril a grilujeme zo všetkých strán asi 5 minút....
Carpaccio z hovädzej sviečkovice
Sviečkovicu nakrájame na tenké plátky a nožom rozotrieme na ešte tenšie plátky. Preložíme na tanier, ...
Biela husacia pečeň foie gras
Bielu husaciu pečeň nakrájame na hrubšie plátky a položíme na rozpálenú suchú panvicu. Osolíme, okoreníme...
Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami
Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, ...
Šalát Tricolore
Manzel mi na nase prve vyrocie vykuzlil najlepsiu veceru na svete. Ako predjedlo pripravil salat tricolore,...
Kanapka s hráškovou penou, cherry paradajkou a ementálom
Na masle si orestujeme mladý cukrový hrášok, pridáme smotanu a necháme redukovať. Pridáme syrokrém a...
Cukety so zeleninovou plnkou
manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce
Miznúce rýdziky
Mrzí ma to, ale fotka hotového jedla sa nestihla urobiť. Aj preto miznúce... ...
Varená kukurica za 5 minút!
O uvarení kukurice v mikrovlne som sa dozvedel od jedného môjho kolegu a nechcel som tomu uveriť!...
Krevetový koktail
Chodili sme naň na dovolenke na Sicílii, tam robili rôzne variácie a práve tento mi veľmi...
Zapekané rajčinové hrnčeky
Keďže bryndza je veľmi zdravá, pomáha pri zažívacích problémoch a rednutí kostí, je zdrojom vápnika...
Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...
Tatarletky plnené tatarom z lososa a karí majonézou
Do hladkej múky pridáme mierne zohriate mlieko, vymiešame s olejom, pridáme žĺtky z vajec a...