Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-)

vlieskovsky - bez fotkyvlieskovsky, 21. septembra 2010

Tento šalát si doma robíme keď nás prepadne hlad a už nestíhame variť. Šalát je rýchly a hlavne chutný. Dá sa jesť teplý Zobraziť celý popisTento šalát si doma robíme keď nás prepadne hlad a už nestíhame variť. Šalát je rýchly a hlavne chutný. Dá sa jesť teplý aj studený.

5
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

20 dg
20 dg
1 ks, čerstvá, očistená
3 ks
1 konzerva
1 ks
250 ml
6 ks, Kaiserky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si základne suroviny do šalátu. Čínsku kapustu, paradajky, kukuricu, uhorku, šunku ,syr a určite kaiserky ako prílohu ku šalátu.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 1
  2. 2

    Syr vcelku si nakrájame na stredne hrubé kocky. Veľmi vhodný je Eidam, ktorý sa na druhý deň "napije" dresingu a je ešte vláčnejší.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 2
  3. 3

    Pražskú šunku taktiež pokrájame na stredne hrubé kocky.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 3
  4. 4

    Šunku aj syr zmiešame dokopy.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 4
  5. 5

    Čerstvú uhorku ošúpeme a nakrájame na kocky.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme k šunke a syru.:)

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 6
  7. 7

    Vezmeme tri paradajky a nakrájame na rovnaké kocky ako uhorku. Odporúčam vykrojiť stred paradajky. Držia sa tam škodlivé látky, ktoré paradajka obsahuje.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 7
  8. 8

    Primiešame k ostatným surovinám.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 8
  9. 9

    Kukuricu odstredíme, šťavu nepoužívame.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 9
  10. 10

    Opäť pridáme do misky k ostatným surovinám.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 10
  11. 11

    Čínsku kapustu si natrháme. Keď ju pokrájame nožom, tak skôr zoxiduje a zvädne.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 11
  12. 12

    Pridáme do misky.

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 12
  13. 13

    Nakoniec suroviny dobre premiešame, pridáme soľ, čierne korenie a zalejeme to francúzskym dresingom. Pokiaľ máme čas, tak necháme šalát pol hodinku postáť. No tento šalát je tak dobrý, že sa nám to ešte nikdy nepodarilo:) Museli sme hneď ochutnať. Dobrú chuť!

    Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-) - obrázok 13

Diskusia k receptu

ailuj82
fain recepr, len by som chcela vedieť, ako vyzerá teplá verzia tohto šalátu, kedže je v úvode napísané, že sa dá jesť teplý aj studený :)
helca103
musí byt dobrý ved do neho idú iba dobré veci ....robievam podobný ale bez uhorky a syra ale skúsim aj tútu kombináciu.
helca103
teplý asi tak že okamžite po zmiešaní sa môže papkať a studeny asi po odstátí v chladničke.
julica
ja to fakt nechapem: nakrajame rozne suroviny, zalejeme ich kupenym nezdravym dresingom... a zrazu recept! To fakt nie je inspiracia
mariena1
Tak to si odkladam,take recepty mam rada.Niečo podobne robim,ale nedavam tolko surovin
evusik
@julica recepty väčšinou vznikajú zmiešaním rôznych surovín, niekedy aj nezdravých.... čo keby si nás už konečne prekvapila aj ty nejakým receptom - zdravým a originálnym.... neviem sa dočkať
altyn
Dobrý recept, mne sa páči, a ak by sa mi nepáčil dresing, tak tam dám iný, @julica... Ty sa vždy držíš receptu až do bodky? Ja si často nejakú drobnosť zmením tak ako mi to vyhovuje, ale recept je aj tak toho, kto ho vložil. A jemu patrí pochvala že ma inšpiroval!
julica
Do bodky nie, ale v pripade takehoto receptu je dresing to jedine, co sa da pokazit alebo vylepsit, co moze byt zaujimave.
V diskusiach pod roznymi receptami som uz zanechala dost tipov, vylepseni a navodov. Vyckajte, ked budem robit nieco zaujimave, hodim to tu. Prave mam postaveny zelerovy krem, ale ten mi nepripada na samostatny recept
sandratamer
@juilca , čo tebe nepripadá ako samostatný recept, môžu iní veľmi oceniť. Všetci nerozmýšľajú ako ty, už to pochop. A chodia sem aj absolútni začiatočníci, ktorým aj dobré rady a rýchle recepty pomôžu nejako začať, spoznávať chute atď. Hoď sem už niečo nenaťahuj nás :-)
palokuchki
@julica ja si tiez myslim ze by si nas uz mohla prekvapit s neakym receptom. Co sa tyka toho salatu moze to byt naozaj dobre. Rada citam vsetky nove recepty, velakrat natrafim na kombinaciu surovin, ktore som pred tym nemiesala spolu.
vlieskovsky
@julica velmi rad by som si pozrel a pokusil sa urobit nejaky recept inspirovany aj tebou. Vsimol som si, ze mas stale len plno reci a skutek utek...Kritizovat viem aj ja a kazdy kto sa sem prihlasi..ale pokial si nedokazala, ze vies varechu obohatit aj ty, tak ta prosim aby si sa zbytocne nemiesala do tejto diskusie a nerobila zlu krv. Dakujem a prajem ti pekny den:)
julica
pan vlieskovsky, akiste ste si vsimli, ze okrem toho, ze kritizujem (2) "recepty" na salaty, som mnohe napadite recepty aj pochvalila. Myslim, ze pri vareni je dolezita kriticka spatna vazba, nielen neopodstatnene chvaly, aby kuchar receopty vylepsoval. Preco mam nasilu chvalit, ked nie je zaco...
K mojim receptom: keby som nevedela co-to o vareni, asi by som nebola pravidelnym navstevnikom portalu o vareni. Mam pripravenych par receptov vhodnych prave pre toto rocne obdobie, no nechcem ich pridavat bez fotografie (tie su menej citane). Dufam, ze tento vikend sa mi ich podari zrealizovat.
vlieskovsky
Velmi sa tesime na Vase recepty,pretoze z vasej kritiky mam pocit, ze ste vyhrala minimalne svetove ocenenie sefkuchara roka. Neviem odkial ste nabrala,ze su menej citane,ale iste..na nieco sa treba vyhovorit.:)
altyn
@julica , aj kritiku sa treba naučiť vedieť podať, nie len pochvalu... Nabudúce to skús jemnejšie a radšej s otáznikom na konci vety. Teším sa na tvoje recepty. :-))))))))
julica
Pan vlieskovsky, ak na medailu staci skritizovat chemicky dresing, potom ano... Ako viem, ze s fotografiou su viac citane? No okrem subjektivnej preferencie aj napriklad podla poctu komentarov, samozrejme.
Altyn: budem sa snazit
tetuska
@julica
súhlasím so @sandramater , ale sa tu rozpútala ostrá diskusia, receptíky je možné pridať aj bez fotografie, je nás veľa, ktorí to urobili, ak je dobrý recept tá fotka tam byť nemusí, samozrejme keď je zvyšuje to príťažlivosť a vierohodnosť receptu a nabudúce prosím trocha jemnejšie so slovami, kde je potom kultúra národa...
julica
Stale nevidim tu drsnost mojich slov, no ale budiz
tatianafm
Ja tento francúzsky dressing strašne ľúbim, aj keď je to chémia, nemávame ho často, ale keby niekto vedel ako sa pripravuje nejaká domáca varianta, prosím sem s ňou.....a šalátik môže byť naozaj chutný :)
mirkamt
Tak vie niekto, čím sa dá nahradiť ten francúzsky dressing? Šalátik vyzerá zaujímavo, ale asi nie je vhodné dressing nahradiť len kyslou smotanou, ktorú do šalátov používam najčastejšie.
mirkamt
@vlieskovsky Včera som robila tento šalátik s domácim dresingom. Všetkým nám chutil, ostalo len v malej miske pre manžela do roboty. Bol výborný, šťavnatý a osviežujúci.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia