Čínsko-francúzska syrovo-šunková vojna :-)
Foto: vlieskovsky
Tento šalát si doma robíme keď nás prepadne hlad a už nestíhame variť. Šalát je rýchly a hlavne chutný. Dá sa jesť teplý Zobraziť celý popisTento šalát si doma robíme keď nás prepadne hlad a už nestíhame variť. Šalát je rýchly a hlavne chutný. Dá sa jesť teplý aj studený.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si základne suroviny do šalátu. Čínsku kapustu, paradajky, kukuricu, uhorku, šunku ,syr a určite kaiserky ako prílohu ku šalátu.
-
2
Syr vcelku si nakrájame na stredne hrubé kocky. Veľmi vhodný je Eidam, ktorý sa na druhý deň "napije" dresingu a je ešte vláčnejší.
-
3
Pražskú šunku taktiež pokrájame na stredne hrubé kocky.
-
4
Šunku aj syr zmiešame dokopy.
-
5
Čerstvú uhorku ošúpeme a nakrájame na kocky.
-
6
Pridáme k šunke a syru.:)
-
7
Vezmeme tri paradajky a nakrájame na rovnaké kocky ako uhorku. Odporúčam vykrojiť stred paradajky. Držia sa tam škodlivé látky, ktoré paradajka obsahuje.
-
8
Primiešame k ostatným surovinám.
-
9
Kukuricu odstredíme, šťavu nepoužívame.
-
10
Opäť pridáme do misky k ostatným surovinám.
-
11
Čínsku kapustu si natrháme. Keď ju pokrájame nožom, tak skôr zoxiduje a zvädne.
-
12
Pridáme do misky.
-
13
Nakoniec suroviny dobre premiešame, pridáme soľ, čierne korenie a zalejeme to francúzskym dresingom. Pokiaľ máme čas, tak necháme šalát pol hodinku postáť. No tento šalát je tak dobrý, že sa nám to ešte nikdy nepodarilo:) Museli sme hneď ochutnať. Dobrú chuť!
V diskusiach pod roznymi receptami som uz zanechala dost tipov, vylepseni a navodov. Vyckajte, ked budem robit nieco zaujimave, hodim to tu. Prave mam postaveny zelerovy krem, ale ten mi nepripada na samostatny recept
K mojim receptom: keby som nevedela co-to o vareni, asi by som nebola pravidelnym navstevnikom portalu o vareni. Mam pripravenych par receptov vhodnych prave pre toto rocne obdobie, no nechcem ich pridavat bez fotografie (tie su menej citane). Dufam, ze tento vikend sa mi ich podari zrealizovat.
Altyn: budem sa snazit
súhlasím so @sandramater , ale sa tu rozpútala ostrá diskusia, receptíky je možné pridať aj bez fotografie, je nás veľa, ktorí to urobili, ak je dobrý recept tá fotka tam byť nemusí, samozrejme keď je zvyšuje to príťažlivosť a vierohodnosť receptu a nabudúce prosím trocha jemnejšie so slovami, kde je potom kultúra národa...