Pečené dubáčikové nožičky

marca - bez fotkymarca, 16. septembra 2010

Tento recept mám od mojej mamy, patrí to k mojím obľubeným hlavne v hribovej sezóne, keď rastú dubáky.

Suroviny

ľubovoľné ks
 (môžete dať aj klasický




Postup

  1. 1

    Dubáčikové nožičky pozdlžne nakrajame na cca 0,5 cm plátky, ktoré dáme piecť na panvicu do rozpáleného oleja (najlepší je olivový). Opekáme to z obivoch stran do jemne zlatista. Po upečení ich posolime. Podáva sa to ako chuťovka buď teplé, ale aj studené. Ako príloha je dobre podávať biele pečivo. Ja to mám najradšiej bez prílohy. Je to mňamka.

Diskusia k receptu

evusik
tak tomu verím, že je to mňamka :-) len škoda, že všetky dubáky z tejto sezóny sú už zjedené, zamrazené alebo usušené.....
jezibabka1
robievam to aj ja, ale nie z dubákov, lebo ich dostávam rovno nasušené:)) ale je to dobrôtka :)
marca
Dobré ráno babidka, nejako neviem ako Ti mám odpísať, tak píšem tuto. Veľmi rada by som išla domov ale už nemám toľko dovolenky. Bývam v Bratislave a do Hostovíc sa chystám až na všetkých svätých.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia