Špenátový koláč
Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
Pochúťky pre úplných začiatočníkov.
10
porcií
porcií
15-20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame vyšľahané vajcia s ricottou, pridáme vyžmýkaný špenát nasekaný najemno, cibuľku a pesto, soľ a korenie.
- 2
Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do 23 cm koláčovej formy tak, aby cesto pokrývalo aj obvodové steny.
- 3
Potom dovnútra nanesieme špenátovú zmes a navrch dáme paradajky. Pečieme asi 30 minút.
- 4
Náš tip: Základ cesta môžeme dať najskôr predpiecť na 10 minút a až potom naniesť špenátovú hmotu a dopiecť. Koláč je výborný, ak namiesto cherry paradajok použijeme paradajky sušené.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu