Špenátový koláč

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
Špenátový koláč
Foto: Archív Vojtecha Artza

Pochúťky pre úplných začiatočníkov.

10
porcií
15-20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
250 g
200 g
100 g
80 g
150 g
170 g




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame vyšľahané vajcia s ricottou, pridáme vyžmýkaný špenát nasekaný najemno, cibuľku a pesto, soľ a korenie.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme a vtlačíme do 23 cm koláčovej formy tak, aby cesto pokrývalo aj obvodové steny.

  3. 3

    Potom dovnútra nanesieme špenátovú zmes a navrch dáme paradajky. Pečieme asi 30 minút.

  4. 4

    Náš tip: Základ cesta môžeme dať najskôr predpiecť na 10 minút a až potom naniesť špenátovú hmotu a dopiecť. Koláč je výborný, ak namiesto cherry paradajok použijeme paradajky sušené.

Diskusia k receptu

zdezda
lístkové cesto je super, túto plnku tiež vyskúšam :-)
klekipetra
Artzov recept? Ako vždy - jednoduchý, s nahraditeľnými surovinami (aj obyčajné paradajky, môže byť iný syr, nemusí byť bazalkové pesto, ale bazalka) rýchla a príprava - a chutí to!
rea1
no vyborne, uz viem, co bude dnes na veceru. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia