Aspik z kuracieho mäsa a zeleniny

Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 16. septembra 2010
Aspik z kuracieho mäsa a zeleniny
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

200 g
 väčšia




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vývar, na malé kocky nakrájame mäso, mrkvu na kocky, osolíme a okoreníme a varíme 20 minút, pridáme želatínu a vylejeme do formy, do ktorej sme dali fóliu a vložili na tenké plátky nakrájanú mrkvu.

  2. 2

    Necháme stuhnúť. Vyklopíme, nakrájame na plátky, položíme na šalát a priložíme dva kusy bagetky.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Dbajte na to, aby vám aspik dobre stuhol. Pozornosť venujte aj správnemu výberu želatíny, uprednostnite plátkovú pred práškovou.

Diskusia k receptu

45katka1
zaujimave..odskusam:-) a vlastne sa to da potom jest ako tlacenka alebo huspenina s cibulkou a octom...urcite odskusam:-)
stefanm
...už som si aj urobil.Večer máme návštevu tak som si to pripravil ako predjedlo a skombinoval som to s "pekingskými" plackami od autora "Sovka62".Príííma...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia