Polenta s kelom a kozím syrom

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
Polenta s kelom a kozím syrom
Foto: Archív Vojtecha Artza

Pochúťky pre úplných začiatočníkov.

10
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 l
250 g
500 g
1 dl
600 g
100 g




Postup

  1. 1

    Kel nakrájame na rezančeky a orestujeme na oleji, osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou a chvíľku podusíme. Polentu nakrájame na trojuholníky a opečieme na tuku z vypečenej slaninky z oboch strán. Na tanier kladieme 2 kúsky opečenej polenty, na ňu podusený kel (ešte pevnejší), na kel plátok kozieho syra a ešte navrch chrumkavé rezančeky slaninky.

  2. 2

    Na prípravu polenty potrebujeme 250 g kukuričnej krupice (polenta), 250 ml vody, 250 ml mlieka a soľ. Vodu s mliekom necháme zovrieť a vsypeme kukuričnú múku na polentu. Za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.

  3. 3

    Ešte zahorúca vylejeme na plech, zarovnáme a necháme v chlade stuhnúť. Vykrojíme porcie, ktoré opečieme z oboch strán na masle.

  4. 4

    Náš tip: Polenta označuje aj jemnú kukuričnú krupicu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia