Polenta s kelom a kozím syrom
šéfkuchár spoločnosti Metro, 3. septembra 2010
Foto: Archív Vojtecha Artza
Pochúťky pre úplných začiatočníkov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kel nakrájame na rezančeky a orestujeme na oleji, osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou a chvíľku podusíme. Polentu nakrájame na trojuholníky a opečieme na tuku z vypečenej slaninky z oboch strán. Na tanier kladieme 2 kúsky opečenej polenty, na ňu podusený kel (ešte pevnejší), na kel plátok kozieho syra a ešte navrch chrumkavé rezančeky slaninky.
- 2
Na prípravu polenty potrebujeme 250 g kukuričnej krupice (polenta), 250 ml vody, 250 ml mlieka a soľ. Vodu s mliekom necháme zovrieť a vsypeme kukuričnú múku na polentu. Za stáleho miešania varíme asi 2 minúty.
- 3
Ešte zahorúca vylejeme na plech, zarovnáme a necháme v chlade stuhnúť. Vykrojíme porcie, ktoré opečieme z oboch strán na masle.
- 4
Náš tip: Polenta označuje aj jemnú kukuričnú krupicu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu