Kamilov Grécko-Slovenský cestovinový šalát (na každú príležitosť)
Tento šalát si môžete pripraviť vždy, keď budete mať chuť. A tú po prvom vyskúšaní budete mať často. Odporúčam aj ako hlavné jedlo, či Zobraziť celý popisTento šalát si môžete pripraviť vždy, keď budete mať chuť. A tú po prvom vyskúšaní budete mať často. Odporúčam aj ako hlavné jedlo, či pohostenie pre návštevu. Recept mám z vlastnej hlavy, stačilo len kombinovať a poriadne sa s týmto jedlo vyhrať :) Dobrú chuť... Ps: K šalátu odporúčam (pri návštevách: pivko, víno-podľa chuti, minerálka)
porcií
príprava
Suroviny
1 balenie |
|
1 pol. lyžica |
|
1 konzerva |
|
2 x konzerva |
|
1 stredne veľká |
|
4 stredne veľké |
|
2 stredne veľké |
|
4 stredne veľké |
|
kusok /podla chuti/ odporúčam Bratislavskú |
|
tak 200-300 g |
|
|
|
|
|
maximalne 3-4 nakrajané na prúžky |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríte, pozor aby sa nerozvarili... Medzi tým si nakrájate cibuľu na pásiky, uhorku, paradajky a papriku na menšie kúsky. (môžu byť kocky) Podobne nakrájame aj klobásku. Syr môžeme hrubšie nastrúhať, prípadne nakrájať na kocky. Olivy, maximálne 3-4 kúsky (pre chuť) prekrojíme na polovicu a pokrájame na pásiky. (olivy pridajte podľa chuti. Ak ich nemusíte, nedávajte) Tuniaka v konzerve otvorte.
- 2
Cestoviny scedíte, neprelievate studenou vodou, ale vrátite horúce do hrnca. (odporúčam väčší hrniec, jednou porciou nakŕmite aj 7 ľudí) Prelejete ich jednou polievkovou lyžicou olivového oleja a premiešate. Pridáte Tuniakov z konzerv a opäť premiešate. Pridáte cibuľu, paradajky, uhorku a papriku a opäť premiešate. Ďalej pridáte klobásku, olivy a syr. Syr odporúčam na hrubšie nastrúhať... Všetko spolu opäť dobre premiešate. Napokon podľa chuti dosolíte a okoreníte.
- 3
Na tanier (1.porcia) do stredu dáte menšiu hrsť Rukoly. Na Rukolu naložíte cestovinový šalát, podľa hladu, na jednu porciu stačí 1-3 polievkové naberačky. Vrch opäť môžete trochu posypať syrom. K jedlu môžete, no nemusíte podávať opečený toast chlebík (hrianku) prípadne malú, prekrojenú bagetu. (pripravovať v hriankovači)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu