Údený morský tanier

bob1k - bez fotkybob1k, 28. septembra 2010
Údený morský tanier
Foto: bob1k

Opat jeden z nadhernych vytvorov mojej kuchyne...niesom obrovsky fanusik ryb a inych darov mora, no toto je vyborne ... dobru chut ;)

1
porcia
7 minút
príprava

Suroviny

1 ks
8 ks
8 ks
1 ks
10 cm
1 ks
2 PL
2 PL
1 1/2 PL
lubovolny




Postup

  1. 1

    Vopred zakupene udene ryby a dary mora si pripravime na tanier. Zvycajne v pocte Makrela = 1ks, Musle a krevetky = 8ks a z lososa pouzijeme jeden tenky udeny platok, ktory na tanier pekne poskladame. Nechceme toho mat na taniery velmi vela :)

  2. 2

    ako vidime na fotografii, tak na omacky som pouzil troj omacnik, v pripade, ze to doma nemate neodporucam ''kydnut'' to na tanier...roztecie sa to a zmiesa, to samozrejme nechceme. Pouzijeme lubovolne male misky, tegliky, no cokolvek co moze vyzerat dobre. Popripade mozme pouzit pol zelenej kory z vlazskeho orecha, ktoru z vnutra vypalime aby sa vytvorila kora. Nastava otazka, co do tych omacnikov dame? Tatarsku omacku, citronovu majonezu, morsku omacku. Citronova majoneza: Pripraveny citron rozrezeme na dve polky (pozdlzne- druhu polku nechame na ozdobu) a cez sitko vystavime do majonezy. V tomto pripade sa neda povedat kolko, zalezi na vas ako vam to bude chutit, no na 1dcl majonezy moze ist 1 citron bez obav, kazdopadne odporucam ochutnavat. Majonezu miesame dokym sa nam nevrati do povodneho tuheho stavu a nastruhame trosku citronovej kory. Morska omacka: tato omacka je ozaj jednoducha a zaroven velmi velmi chutna. Mozeme ju poznat aj ako diabolsku omacku, do ktorej pridavame, majonezu, horcicu, kecup a chilli. Do morskej ide len kecup a majoneza. Musi mat krasnu orandzovu farbu

  3. 3

    velmi jednoduchy pokrm, sluziaci ako predjedlo (ak sa chceme predvadzat pred navstevou) .... ale pssst ;)

Diskusia k receptu

bozulka
Údený losos a makrela,žiadny problém,ale údené mušle a krevety som ešte nevidela.Ináč určite by som si pochutnala.Pre istotu pridávam do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia