Bravčová huspenina
Peter Duranský
šéfkuchár Elesko restaurant wine bar & shop v Bratislave, 10. septembra 2010
šéfkuchár Elesko restaurant wine bar & shop v Bratislave, 10. septembra 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4-6
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté mäso a koreniny vložíme do hrnca s vodou a krátko necháme silne vrieť. Po zovretí stiahneme plameň na najslabší a po jednej hodine varenia pridáme očistenú cibuľu, cesnak a štipku soli a varíme asi 2 hodiny. Pred dovarením pridáme petržlen, mrkvu, hrášok a varíme do mäkka.
- 2
Keď je mäso mäkké, vytiahneme ho spolu so zeleninou. Vývar precedíme, prípadne dochutíme. Mäso nakrájame na menšie kúsky a zeleninu na kolieska. Dávkujeme do pripravených mís a zmes zalievame vývarom.
- 3
Náš tip: Aj pri tomto tradičnom pokrme veľmi záleží na dochutení vývaru, ktorým zalievame mäso a zeleninu. Inak treba huspeninu dochucovať na tanieri.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu