Foto: enerrgizer
...už staroveké národy považovali špargľu za delikatesu. Zároveň však dokázali oceniť aj jej nepopierateľnú liečivú silu a pripisovali jej afrodiziakálne účinky...
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
...špargľu olúpeme a suché konce odstránime. Dáme variť s cukrom a soľou...5 minút stačí, potom ju schladíme v studenej vode a osušíme. Špargľa by sa mala variť vo vysokom hrnci a hlavičky nemajú byť vo vode, aby zostali chrumkavé, ale môže sa aj takto:-)
-
2
...striedavo balíme 2-3 kúsky špargle do šunky a do slaniny. Posypeme sezamom, podlejeme (kto nechce, nemusí) smotanou na varenie, na vrch dáme kúsky masla. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C asi na 15 minút...
-
3
...potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme...
-
4
...podávať môžeme s paradajkovým, alebo iným šalátom...dobrú chuť
Diskusia k receptu