Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky
Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla...
Cícerové noky
Kedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov, tvarohu alebo tekvice, ...
Vajcia v košieľke
Ďalšia vaječno-syrová inšpirácia, vhodná ako raňajky, teplé predjedlo, vložka do polievky, alebo prívarku,...
Nátierka z údeného divého lososa
Táto nátierka vznikla veľmi spontánne. Pôvodne som chcela robiť lososový tatarák, ale keďže ten mávame...
Omeleta s voňavou náplňou
Že sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na...
Šalát s prosciuttom
Túto "rýchlovku" si môžete pripraviť kedykoľvek máte chuť na niečo dobré, zdravé a rýchle. Mám...
Mafiny s oštiepkom a zeleninovou prílohou
Som prekvapený sám zo seba, ako ľahko a hlavne rýchlo som si zvykol na zeleninové prílohy....
Vajcia v zemiakovom župane
Viete otom, ze v Nemecku Luneburger Heide je prvy , , Zemiakovy hotel , ,...
Mrkvový pizza koláč
V miske si dobre vymiešame tvaroh a smotanu, pridáme soľ, korenie a vajíčka. Mrkvu...
Šalát s mozzarellou, prosciuttom a so žltým melónom
Kombinácia piva s jedlom poskytuje tisíce možností. Ich správnym výberom si môžete dopriať nové gastronomické zážitky...
Pikantná šošovica so zemiakmi
Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo...
Dusené kráľovské trúby
V obchode som „zakopol“ o mne neznámy druh húb, ktorý ma zaujal svojim tvarom. Predávali...
Galettes
Galetky sú vlastne slané palacinky z pohánkovej múky, pochádzajúce z Bretónska. Veľmi ľahko si ich...
Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...
Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...
Gratinovaná cibuľa s mäsovo-pekanovou plnkou
Keď orechy, tak určite vlašské a lieskové, v spojení so sladkou kuchyňou... možností je...
Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...
Lahodná smržová praženica s medvedím cesnakom
Uznávam, nie je čas na smrže, ale ja som ich kúpil zároveň s medvedím cesnakom,...
Zapekaná plnená cuketa
Cuketu pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme vnútro (to si odložíme), uložíme na plech, ktorý sme vystlali...
Cviklové pyré s opečenou mozzarellou v slaninke
Kolegyňa mi priniesla 10 litrové vedro cvikli, tak sa zaváralo a z nezavarených končekov som vyskúšala...
Hašé z hovädziny so syrom
Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z...
Pestrý šošovicový šalát
Tento salat ma roznorode vyuzitie. Da sa podavat vlazny aj studeny, ako predjedlo, ale...
Lahodná paštéta z králičej pečene
Môj priateľ zabíjal teraz viac králikov a poprosil ma o chutnú paštétu z pečene. Pripravila som...
Pečený romain šalát s lososom a krevetami
… tak a pokračujeme, odvážne a „friško“ v dôkladnej príprave tela pre menšie číslo šiat! Mne...
Vyprážané syrové guľky bez obaľovania
Máme radi rýchle a chutné syrové večere, základom mi bol môj vlastný recept Vyprážaný syr bez...
Chlebová pochúťka
Rychle, jednoduche, chutne. Recept pripraveny neskoro v noci, fotilo sa mi velmi zle....
Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí
Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na...
Hermelín so šampiňónmi
Jednoduche, chutne, rychla priprava do 30 minut na stole. ( Velmi zle sa mi...
Tofu nátierka
Mala ku mne prísť kolegyňa s práce. Chcela som urobiť klasické občerstvenie (obložené chlebíčky) keď ma napadlo,...