Nátierka z bielej fazule a pečenej papriky fotorecept
Foto: zuzanka1367
Inšpirácia z blogu Lylli-cool, kedže som sa chystala robiť ajvar, tak som jednou cestou upiekla papriky aj na nátierku, nenáročná na suroviny, prekvapivá chuťou
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Fazuľu deň vopred namočíme a osolíme,pridáme bobkový list a uvaríme do mäkka. Ak sa Vám nechce variť, tak môžete použiť aj konzervu v slanom náleve. Množstva papriky sa nezľaknite, väčšina pôjde na ajvar aj feferónov je viac ako v návode, ale ja pikantné ľúbim :)
-
2
Papriku poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200st. pečieme 35-40 minút, pokým nemá čierne pľuzgiere...papriku zabalíme do fólie a necháme spariť, aby sa dobre šúpala z kože. Po očistení papriky Vám z nej ostane asi 250-300 g.
-
3
Fazuľu scedíme, pridáme kože zbavené papriky, nakrájané feferóny a sušené paradajky, sezamovú pastu, olej, soľ a korenie..
-
4
Premiešame a rozmixujeme...
-
5
K tejto nátierke sa priam žiada nejaké čerstvé pečivo a tak si podľa jedného z mnohých skvelých receptov pripravíme bagety...Skúsila som celozrnné s trochou semienok.
-
6
Nakysnuté ich do chrumkava upečieme v horúcej rúre.
-
7
A tu už len odmena za vykonanú prácu. Ak vyskúšate budem rada ak Vám bude chutiť. Pekný večer Vám...
Fazula znie tiez dobre.
recept na tvoju nátierku sa mi veľmi páči a rada ho vyskúšam, len mám zopár otázok:
1.) 400g červená paprika - je myslená kápia?
2.) Tvoja veta: "Množstva papriky sa nezľaknite, väčšina pôjde na ajvar..." teda koľko gramov mám použiť na pomazánku?
3.) Rada by som ťa poprosila tiež recept na celozrnné bagety ;)
Za odpovede ďakujem a prajem pekný deň ;)
Dúfam, že som pomohla, ak nie ozvi sa...