Kysnutý kapustník s čínskou kapustou fotorecept
Foto: mariamka
Z čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo sýtejšie. Receptov na kapustníky je tu neúrekom, ale Zobraziť celý popisZ čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo sýtejšie. Receptov na kapustníky je tu neúrekom, ale aspoň tie, čo som videla, boli z vopred podusenej kapusty použitej ako plnka. Ja som tú čínsku dala do cesta čerstvú, iba mierne osolenú a okorenú. Koláč je mäkký a šťavnatý. Ako tip pridávam ešte recept na pikantnú tvarohovú nátierku.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 ml |
|
1/3 kocka |
|
2-3 PL |
|
1 dl |
|
3 hrsť |
|
1 ČL |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
2 štipka |
|
pre chuť nemusí byť |
|
Tvarohová nátierka: | |
125 ml |
|
145 g |
|
1 ks |
|
|
|
1 KL |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
1 ČL |
|
alebo kôpor |
|
Postup
-
1
Najprv očistíme a nakrájame kapustu, osolíme, orascujeme, nakoreníme a necháme chvíľu postáť. Hlúbik odložíme.
-
2
Cesto spracujte ručne /vareškou/ alebo v robote, myslím v pekárni :) Je trochu redšej konzistencie, ale to nech vás nemýli, koláč bude nadýchaný a nie taký hutný. Všetko zmiešame a necháme pol až hodinu kysnúť. Toto je taká menšia dávka, ale nie je problém množstvá zdvojnásobiť.
-
3
Rúru predhrejeme na 200 °C a cesto necháme v pekáči ešte podkysnúť, kým sa rúra vyhreje. Spodok som vymastila masťou a na vrch ešte nastrúhala Vršatec /trochu som dala aj do cesta/.
-
4
Piekol sa cca 30 minút, to už vidíte, keď sa okraje oďdeľujú a vrch chytá peknú kôrku.
-
5
Medzitým som urobila tvarohovo-jogurtový dip, či nátierku. Mala som ešte z jarmoku guľášové pasty, tak som ich využila a takisto hlúbiky z kapusty.
-
6
Cibuľu aj hlúbik nakrájame nadrobno, zmiešame tvaroh s jogurtom /nemala som už celý tvaroh/, pasty pridáme podľa chuti /ak nemáte, kľudne použite iné podobné výrobky alebo mletú papriku/, soľ, korenie, horčicu, nejakú bylinku /váhala som medzi kôprom a petržl. vňaťou, napokon zvíťazil petržlen/. Zmiešame a odložíme do chladu.
-
7
Nakrájame a podávame. Nátierka sa hodí aj na obyčajný chlebík a kapustník zas len tak sám alebo ako príloha k "hocičomu" :)
Diskusia k receptu