Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne fotorecept

pusta - fotkapusta, 10. októbra 2014
Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept)
Foto: pusta

Recept je z ruskej kuchyne, videla som ho na TV paprika, sú to huby opražené na masle s cibuľkou, zaliate maslovo - vínovo - Zobraziť celý popisRecept je z ruskej kuchyne, videla som ho na TV paprika, sú to huby opražené na masle s cibuľkou, zaliate maslovo - vínovo - smotanou omáčkou, posypané strúhaným syrom a zapečené,je to veľká lahôdka.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

1 veľká hrsť sušené
1 ks stredne veľká
70 ml
175 ml
125 ml
100 g čerstvé
1 ČL
podľa chuti čerstvo mleté
50 g tvrdý
2 ks na zapekanie




Postup

  1. 1

    Na panvici som nechala rozpustiť maslo.

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dubáky som namočila do teplej vody už predtým na 30 minút.

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na masle som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita,...

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a dusila som ich do zmäknutia a odparenia všetkej tekutiny, nesolila som a nekorenila, v jedle treba nechať vyniknúť chuti dubákov a nechala úplne vychladnúť...

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatiaľ som nastrúhala syr.

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V malom hrnčeku som rozpustila druhú polovicu masla.

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravila som suché biele víno Chardonnay,...

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...ktoré som priliala k rozpustenému maslu, odvarila som z neho prudkým varom alkohol,...

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...pridala som kyslú smotanu,...

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...sladkú smotanu, opäť priviedla do varu a za stáleho miešania som túto zmes spolu povarila na hustú maslovo - vínovo - smotanovú omáčku,...

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...ktorú som na záver osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Na spodok ramequiniek som rozdelila dubáky, zaliala som ich horúcou maslovo - vínovo - smotanovou omáčkou,...

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    ...povrch som posypala nastrúhaným syrom, vložila zapiecť do trúby....

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ...vyhriatej na 220 stupňov C na 15 minút, vybrala som ich z trúby...

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    ... a hned som ich podávala s čerstvo upečeným domácim pečivom a pohárom Chardonnay, mali sme na večeru.

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Pohľad zblízka: Ide o starodávne jedlo ruskej šľachty ešte z cárskeho Ruska, veľmi sýte voňavé a mimoriadne chutné, podes veľmi obľúbené, rýchlo hotové. Podáva sa ako večera, pohostenie pre priateľov a návštevy, v menšej dávke je to vynikajúce teplé predjedlo, ktorým príjemne prekvapíte svojich hostí a rodinku.

    Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

akive
Tak toto je určite delikatesa, vyskúšam. Len nemám také nádobky, niečo vymyslím.
sracz
... hodné nasledovania! Aj keď nie som šľachtic (teda, aspoň zatiaľ), tak túto Tvoju ***** voňavô delikatesu, @pusta milá, musím pri prvej príležitosti navariť, napiecť a vychutnať! Ďakujem za inšpiráciu!
pusta
@akive , áno, je to veľká delikatessa.
poteší ma, ak vyskúšaš :-)
môžeš dať do akéhokoľvek malého zapekacieho hrnčeka alebo malej ohňovzdornej nádobky. inak ramequinky dostať, nie sú drahé a veľmi využiješ na čokoľvek.
dakujem za uznanie.
pusta
Milý@sracz - ferikém drágám, som rada, že sa ti receptík páči :-)
no jo, ruská šľachta vedela žiť :-)))
ani neviem, či to mám povedať. poviem, som zo starej šľachtickej rodiny,... nie je to podstatné, či som ja, či si ty.
ty jednoducho máš chovanie šľachtica, čo veľmi oceňujem :-)))
k receptu - určite ťa nesklame, ak pripravíš, budeš si veľmi pochutnávať na skvelej lahôdke, to ti garantujem.
dakujem ti za pochvalu a *****
pusta
Milá@svedka , som rada, že sa ti recept páči. :-)
dakujem za pochvalu.
leomax
Ach, @pusta , pusta! Ty a zo šľachtického rodu? :-DDDDD
Nedaj sa vysmiať! Len nedávno si pri nejakom recepte drístala, že tvoja mater, či stará mater slúžila u nejakého žida, klenotníka a dnes sa chceš hrať na pani veľkomožnú?Ty si fakt exemplárny prípad.
pusta
@leomax ,
ukľudni sa, nikto z našej rodiny nebol nikdy slúžkou nikoho D
mama bola za mlada zamestnaná v Zlatníckom obchode u Židov, nie slúžka u nich.
tvoj koment je len tvoj výmysel z tvojej chorej hlavy :-)))))
ja som exemplárny prípad, lenže ty si hlupák na entú.
1x pusta
pusta
@leomax , nie ja som písala o tom, ale ty.
len v tvojej hlúpej chorej hlave je, že bola moja mama slúžka, to len taký hlupák ako si ty môže toto hovoriť. DDDDD
len sa predvádzaj a potvrdzuj dalej, čím si.
od teba ešte žiaden rozumný koment nevyšiel.
vieš, kde ťa mám...áno, presne tam, na háku :DDDDD
mne to žily netrhá, bud si istý
1x pusta
tetrisss
Ja teda nikde nevidim, ze by pusta tvrdila, ze je posledny z Romanovcov :). Inak moj muz bol v Moskve na zasadani sportoveho vyboru a tam nieco podobne jedol, bolo to stylizovane do tych malych ohnutych lyziciek /neviem ako sa to vola, tak ma nezabite zase, nie som slachta i ked malicko :) :) :) /, a doma to dlho spominal, ake to bolo nezvycajne chutne. Niekedy, ked bude dobry, tak hadam vyskusam, super recept.
tetrisss
Nuz, teraz vidim v komentoch, ale to predsa nie je podstatne, vela slovakov pochadza z nejakych zemianskych rodov, ale co uz dnes to znamena, nic.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia