Zapečené dubáky na ruský spôsob Julienne fotorecept
Foto: pusta
Recept je z ruskej kuchyne, videla som ho na TV paprika, sú to huby opražené na masle s cibuľkou, zaliate maslovo - vínovo - Zobraziť celý popisRecept je z ruskej kuchyne, videla som ho na TV paprika, sú to huby opražené na masle s cibuľkou, zaliate maslovo - vínovo - smotanou omáčkou, posypané strúhaným syrom a zapečené,je to veľká lahôdka.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
1 veľká hrsť sušené |
|
1 ks stredne veľká |
|
70 ml |
|
175 ml |
|
125 ml |
|
100 g čerstvé |
|
1 ČL |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
50 g tvrdý |
|
2 ks na zapekanie |
|
Postup
-
1
Na panvici som nechala rozpustiť maslo.
-
2
Dubáky som namočila do teplej vody už predtým na 30 minút.
-
3
Na masle som orestovala pokrájanú cibuľu do sklovita,...
-
4
...pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a dusila som ich do zmäknutia a odparenia všetkej tekutiny, nesolila som a nekorenila, v jedle treba nechať vyniknúť chuti dubákov a nechala úplne vychladnúť...
-
5
Zatiaľ som nastrúhala syr.
-
6
V malom hrnčeku som rozpustila druhú polovicu masla.
-
7
Pripravila som suché biele víno Chardonnay,...
-
8
...ktoré som priliala k rozpustenému maslu, odvarila som z neho prudkým varom alkohol,...
-
9
...pridala som kyslú smotanu,...
-
10
...sladkú smotanu, opäť priviedla do varu a za stáleho miešania som túto zmes spolu povarila na hustú maslovo - vínovo - smotanovú omáčku,...
-
11
...ktorú som na záver osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
12
Na spodok ramequiniek som rozdelila dubáky, zaliala som ich horúcou maslovo - vínovo - smotanovou omáčkou,...
-
13
...povrch som posypala nastrúhaným syrom, vložila zapiecť do trúby....
-
14
...vyhriatej na 220 stupňov C na 15 minút, vybrala som ich z trúby...
-
15
... a hned som ich podávala s čerstvo upečeným domácim pečivom a pohárom Chardonnay, mali sme na večeru.
-
16
Pohľad zblízka: Ide o starodávne jedlo ruskej šľachty ešte z cárskeho Ruska, veľmi sýte voňavé a mimoriadne chutné, podes veľmi obľúbené, rýchlo hotové. Podáva sa ako večera, pohostenie pre priateľov a návštevy, v menšej dávke je to vynikajúce teplé predjedlo, ktorým príjemne prekvapíte svojich hostí a rodinku.
poteší ma, ak vyskúšaš :-)
môžeš dať do akéhokoľvek malého zapekacieho hrnčeka alebo malej ohňovzdornej nádobky. inak ramequinky dostať, nie sú drahé a veľmi využiješ na čokoľvek.
dakujem za uznanie.
no jo, ruská šľachta vedela žiť :-)))
ani neviem, či to mám povedať. poviem, som zo starej šľachtickej rodiny,... nie je to podstatné, či som ja, či si ty.
ty jednoducho máš chovanie šľachtica, čo veľmi oceňujem :-)))
k receptu - určite ťa nesklame, ak pripravíš, budeš si veľmi pochutnávať na skvelej lahôdke, to ti garantujem.
dakujem ti za pochvalu a *****
dakujem za pochvalu.
Nedaj sa vysmiať! Len nedávno si pri nejakom recepte drístala, že tvoja mater, či stará mater slúžila u nejakého žida, klenotníka a dnes sa chceš hrať na pani veľkomožnú?Ty si fakt exemplárny prípad.
ukľudni sa, nikto z našej rodiny nebol nikdy slúžkou nikoho D
mama bola za mlada zamestnaná v Zlatníckom obchode u Židov, nie slúžka u nich.
tvoj koment je len tvoj výmysel z tvojej chorej hlavy :-)))))
ja som exemplárny prípad, lenže ty si hlupák na entú.
kto tu zo seba robí hlupáka na entú nech posúdia ostatní varecháči DDDDDDDD
len v tvojej hlúpej chorej hlave je, že bola moja mama slúžka, to len taký hlupák ako si ty môže toto hovoriť. DDDDD
len sa predvádzaj a potvrdzuj dalej, čím si.
od teba ešte žiaden rozumný koment nevyšiel.
vieš, kde ťa mám...áno, presne tam, na háku :DDDDD
mne to žily netrhá, bud si istý