Bulharský feferónový šalát - Салата от люти чушлета fotorecept
Foto: alex37
Tento recept pochádza od Bulharskej babičky, Bulharskej blogerky. Nie je to nič pre tých čo nemajú radi štipľavé, ale je to vraj vynikajúca pochúťka Zobraziť celý popisTento recept pochádza od Bulharskej babičky, Bulharskej blogerky. Nie je to nič pre tých čo nemajú radi štipľavé, ale je to vraj vynikajúca pochúťka podľa opisu môjho chlapa "nič lepšie som nejedol". /chlap nie je nadávka - je to pomenovanie milovaného manžela :-)/
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Feferónky umyjeme , podsušíme, v prípade že neodrežeme stopky musíme ich poprepichovať, aby nezačali pukať. My sme odrezali stopky.
-
2
na panvicu nalejeme 4 lyžice oleja a opečieme feferónky do začervenania. Odporúčam používať vrchnák, dosť prskajú. Pred dopečením pridáme soľ, cukor, ocot a pretlačený cesnak.
-
3
vyberieme feferónky z panvice, dierkovanou naberačkou a preložíme do nádoby napr. z jénskeho skla.
-
4
zamiešame zálievku z jogurtu, soli, cesnaku, kôpru a petržlenu a zalejeme feferónky.
-
5
na oleji čo zostal na panvici rozpustíme lyžičku červenej papriky a zalejeme šalát. Nakoľko je medzi nami dosť anti "kôprovcov" nech vás ten kôpor neodradí, použite len petržlen, po prípade v kombinácii s inou obľúbenou bylinkou. Да ви е вкусно и люто! - nech vám chutí a nech vám štípe :-)
dakujem za recept.
*****
@iva2111 , aj mne chutí kôpor
@denyany , ďakujem za pristavenie aj ja rozmýšľam na tej sladkej verzii :-)
@marianne , ďakujem
@pusta , ďakujem
@ancicka , skús vyskúšať s obyčajnou paprikou :-)
@afataga , hneď som si myslela :-)
@radox1 , každý si naloží, koľko chce...a do tej jogurtovej zmesy si namáča chlieb, je to skvelé...ja som len tú zálievku skúšala /už odstátu s paprikou/ bolo to niečo fantastické :-)
Tak toto je bomba. Ja teda neviem či ma to nezabije ale skúsim to. Kedysi som pálivé jedlá jedol na husto tak snáď nie. Ak áno tak ma máš na svedomí. Krásny recept. Máš u mňa 5* a už je uložený. Pekný deň Ti prajem.
P.S. V rozpise Ti chýba hasiaci prístroj.
Som rád že som Ťa rozosmial. Ja rád rozveseľujem ľudí. Bohužiaľ mňa tu väčšinou privedú k slzám. Drahá @alex37 prepáč, že sa Ti tu vykecávam pod receptom. Ja Vám milé dámy prajem krásny deň.
@denyany , dúfam, že ťa rcpt pozitívne prekvapí, týždeň v znamení papriky je fajn, samí vitamín :-)
@yogicek , mám pre teba dobrú správu, môj chlap ŽIJE a zjedol z nich určite šesť kúskov :-) keď on prežil, prežiješ aj ty :-)
/hasiaci prístroj - xi, xi...dobréééé/
@tatranocka , máš pravdu, naozaj ten jogurt tú štiplavosť zjemní :-))))
@yogicek , kludne sa vykecávaj, sranda musí byť :-) aj tebe pekný deň, a bežkaj urobiť "feferónový šalát" :-)
@kecemis , držím palce
@salinka , pikantno :-) sprav na skúšku koľko ten tvoj chlap vydrží :-)
@mesiar50 , som rada, že aj ja niečím obohatím tvoju skvelú kuchyňu a "cukráreň" Lacko :-)) aj ja pozdravujem :-)
@havino - Tánička, ak príde na rad u teba tento čípoš šalát priprav svoje chuťové bunky na skvelý zážitok :-))) neoľutuješ. Za hviezdičky veľká vďaka, prajem ti krásny večer tebe ako aj ostatným čo ste ešte tu na vareche :-)
@frezia68 , nepochybujem že oprobuješ, ty máš rada výzvy :-)