Foto: pupava
Pohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte! Spočiatku som jej chuť objavovala najmä vo variáciách Zobraziť celý popisPohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte! Spočiatku som jej chuť objavovala najmä vo variáciách pohánkovej kaše a rôznych koláčov, ale postupne som ju začala robiť aj slanú. Tento recept som nazvala "Plnená paprika," aj napriek tomu, že s tradičnou plnenou paprikou nemá nič spoločné. Za kvalitu fotografie sa ospravedlňujem, som momentálne bez fotoaparátu, takže fotka je fotená iba mobilom.
porcia
na 170 °C
Postup
-
1
Množstvo ingrediencií vám vystačí na 1 porciu. Pohánku je potrebné nechať na noc namočenú, aby sme s ňou mohli pracovať. Takisto huby shi-take som na chvíľku namočila - na asi pol hodinu. Cibuľku ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Na olivovom oleji osmažíme s trochou soli.
- 2
Pridáme do panvice na malé kúsky nakrájané sušené paradajky a pohánku. Všetko poriadne premiešame. Napokon pridáme aj na menšie kúsky nakrájané huby a opäť miešame. Dochutíme sójovou omáčkou a trochou čierneho korenia.
- 3
Veľkú papriku rozrežeme a vydlabeme. Až po okraj naplníme pohánkovou zmesou. Potrieme olivovým olejom a dáme na cca 15 minút do trúby na 170 °C. Priebežne kontrolujeme, aby nám nezhorela.
- 4
Podávať môžeme papriku samotnú alebo tiež so zeleninovým šalátom, ktorý sa k takejto plnenej paprike výborne hodí. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu