Plnená paprika

pupava - fotkapupava, 7. októbra 2014
Plnená paprika
Foto: pupava

Pohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte! Spočiatku som jej chuť objavovala najmä vo variáciách Zobraziť celý popisPohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte! Spočiatku som jej chuť objavovala najmä vo variáciách pohánkovej kaše a rôznych koláčov, ale postupne som ju začala robiť aj slanú. Tento recept som nazvala "Plnená paprika," aj napriek tomu, že s tradičnou plnenou paprikou nemá nič spoločné. Za kvalitu fotografie sa ospravedlňujem, som momentálne bez fotoaparátu, takže fotka je fotená iba mobilom.

1
porcia
15 minút
na 170 °C

Suroviny

1 ks
1 hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    Množstvo ingrediencií vám vystačí na 1 porciu. Pohánku je potrebné nechať na noc namočenú, aby sme s ňou mohli pracovať. Takisto huby shi-take som na chvíľku namočila - na asi pol hodinu. Cibuľku ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Na olivovom oleji osmažíme s trochou soli.

  2. 2

    Pridáme do panvice na malé kúsky nakrájané sušené paradajky a pohánku. Všetko poriadne premiešame. Napokon pridáme aj na menšie kúsky nakrájané huby a opäť miešame. Dochutíme sójovou omáčkou a trochou čierneho korenia.

  3. 3

    Veľkú papriku rozrežeme a vydlabeme. Až po okraj naplníme pohánkovou zmesou. Potrieme olivovým olejom a dáme na cca 15 minút do trúby na 170 °C. Priebežne kontrolujeme, aby nám nezhorela.

  4. 4

    Podávať môžeme papriku samotnú alebo tiež so zeleninovým šalátom, ktorý sa k takejto plnenej paprike výborne hodí. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

rea1
ten obrázok sa mi páči. mám rada pohánku, robievam ju väčšinou na slano, ako kašu, do ktorej po vzore mojej najobľúbenejšej kaše, krúpovej, vždy prihodím aj jednu krumpľu. tvoj recept sa mi pozdáva, len z neho vynechám tie sušené paradajky. priznávam, nemám ich rada. shi-take si suším sama, mám ich doma dosť a často ich používam. rozhodne túto tvoju plnenú papriku spravím, je to recept podľa mojich chutí.
pupava
jasné, sušené paradajky nemá rád každý, som si istá, že to bude chutné i bez nich... priznám sa, že ja ich zbožňujem :)
pupava
Preto ju treba na dlhšiu dobu namočiť. Ale jasné, ja keď nemám čas, prípadne mám chuť na pohánku, tak ju aj prevarím :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia