Pečeňová paštéta fotorecept

sdb - fotkasdb, 20. októbra 2014
Pečeňová paštéta (fotorecept)
Foto: sdb

My sme na pečienke závislí. A toto je jeden zo základných receptov našej domácnosti, rýchly a ihneď konzumovateľný výsledok nás ešte nesklamal bez ohľadu Zobraziť celý popisMy sme na pečienke závislí. A toto je jeden zo základných receptov našej domácnosti, rýchly a ihneď konzumovateľný výsledok nás ešte nesklamal bez ohľadu na nové variácie.

10
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g (na potretie)
500 g
1 ks
200 ml
150 ml
1 čl
100 ml




Postup

  1. 1

    Začneme tým najhorším, treba sa babrať s pečienkou. A čím viac sa budete na začiatku babrať, tým lepší bude výsledok, tak pokrčiť nos, vystrúhať grimasu a hor sa do toho!

    Pečeňová paštéta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po tomto si môžete poplakať nad cibuľkou, nasekáme ju na drobno a vhodíme do rozohriatej lyžice masla. Opečieme a pridáme pečienky. Necháme zosvetliť a stiahnuť sa. Zalejeme vínom a vývarom (môžeme podvádzať a použijeme bujón), posypeme soľou, korením a bylinkami a varíme asi 15 minút do mäkka. Je dobré, ak je pečienka aspoň do polovice ponorená v tekutine.

    Pečeňová paštéta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekutinu na nízkom plameni vyredukujeme na minimum.

    Pečeňová paštéta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové prelejeme do misy alebo hrnca s rovným dnom. Pridáme na kocky nakrájané maslo a rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú riadku kašu. Pridáme smotanu a stále mixujeme, kaša by mala mať konzistenciu omáčky. Ochutnáme – zmes môže byť mierne presolená, to sa vstrebá pri chladnutí.

    Pečeňová paštéta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte zo dva krát ochutnáme, lebo je to dobré a potom nalejeme do misiek alebo zaváracích pohárikov. Rozohrejeme zvyšok masla s lístkami šalvie, stačí tak 5 – 6 veľkých, čím menšie, tým ich môže byť viac. Nádobky zalejeme maslom, ozdobíme podľa chuti a necháme dobre vychladnúť.

    Pečeňová paštéta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V chladničke vydrží asi týždeň ak ju skôr nezjete, je vhodná na mrazenie, prípadne zavarená. V teplom štádiu je možné paštétu ešte dochutiť, pridať citrónovú šťavu, posekané oriešky, chilli, bylinky, prípadne čokoľvek podľa chuti. Pozor, tekuté príchute môžu paštétu zriediť. Najlepšie chutí s domácim, ešte teplým chlebom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marianne
rodinné recepty,to sa cení,pre milovníkov pečienky,perfektný recept
evusik
chválim všetko - recept, popis, fotky :) tiež robievame a máme radi...
leomax
@Sdb , výborne! Robievam podobne /maslo, šľahačka/, ale novinkou je u mňa to víno. Na budúce to už bez vína nepôjde.
afataga
vyzera dobre, ale nepodvadzaj s bujonom, cele to pokazis
evanaaa
@sdb , Už som pár receptov aj odtiaľto vyskúšala, väčšinou všetky dobré a chutné, možno príde na rad aj tvoja, len neviem, či môžem dať masť ( hocijakú), lebo tak robievam, na masti, alebo to maslo je tam dôležité, kvôli chuti? Zatiaľ si ale recept ukladám.
sara8
Mňam, to vyzerá skvelo. Zajtra kupujem pečienky. Ukladám. A krásne foto.
havino
výborná, podobne robievam, ale bez vína, s maslom je naj u nás
ochino
vyzerá to skvele, s vínom som to ešte neskúšal,a tiež maslo na vrch,
/dával som tam bravčovú,kačaciu alebo husaciu masť/
určite to vyskúšam... sdb- nech sa ti darí vo všetkom...
kubecka
Stále ju robievam podľa tvojho receptu. Je úžasná a šalvia urobí fantastickú vôňu, díky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia