Kedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov,tvarohu alebo tekvice, rozhodla som sa vyskúšat ich aj z ciceru. Keď Zobraziť celý popisKedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov,tvarohu alebo tekvice, rozhodla som sa vyskúšat ich aj z ciceru. Keď môže byť koláč z fazule alebo brownies z avokáda, prečo by nemohli byť šúlance/noky z cíceru :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr som si rozmixovala cícer, pridala kokosovú múku a 1 vajíčko. Lenže stále sa to drobilo. A tak som postupne pridávala ostatné ingrediencie. Najskôr asi 2PL bieleho jogurtu, dalšie vajičko a na konec asi hrsť múky. Konečne sa mi to v hrnci nerozpustilo a potom som si spomenula, že ešte tam chýba cukor, ktorý som tiež pridala iba od oka asi 2PL.
- 2
Vytvarovala som si malé guličky a varila vo vriacej vode až kým nevyplávali :)
- 3
Podľa mňa sa k ním hodí mak alebo pomleté orechy, kakao :) Sama som bola prekvapená aké to bolo dobré :) A to som si zo začiatku myslela, že to skončí v koši ;) Môžte podla seba niečo ubrať alebo pridať :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja taktiez rada skusam nove a niekedy varim bez akehokolvek receptu - nieco zvlastne. Raz sa podari, nabuduce to iste uz zasa nie.
Ten tvoj recept urcite vyskusam, vdaka.
Začala som používať iné múky t.j. gaštanovú,mandľovú aj cícerovú...Odporúčam
Včera som vyskúšala pol na pol s pohánkovou múkou a boli ešte lepšie
napríklad
Piekla som z nej voľakedy, ale už ju nemôžem ani cítiť. Má výraznú vôňu a chuť, veľmi saje tekutiny, musí sa pridávať po troche k inej múke, inak je výsledné jedlo drobivé, dusivé, až nechutné.
Jeden se pořád učí, děkuji za sdílení praktické zkušenosti s kokosovou múkou. Dobré vědět, že mezi kokosovou moučkou a moukou je rozdíl.