Cícerové noky

cordis - fotkacordis, 2. októbra 2014

Kedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov,tvarohu alebo tekvice, rozhodla som sa vyskúšat ich aj z ciceru. Keď Zobraziť celý popisKedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov,tvarohu alebo tekvice, rozhodla som sa vyskúšat ich aj z ciceru. Keď môže byť koláč z fazule alebo brownies z avokáda, prečo by nemohli byť šúlance/noky z cíceru :)

3
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g uvarený
100 g
2 ks celé
2 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr som si rozmixovala cícer, pridala kokosovú múku a 1 vajíčko. Lenže stále sa to drobilo. A tak som postupne pridávala ostatné ingrediencie. Najskôr asi 2PL bieleho jogurtu, dalšie vajičko a na konec asi hrsť múky. Konečne sa mi to v hrnci nerozpustilo a potom som si spomenula, že ešte tam chýba cukor, ktorý som tiež pridala iba od oka asi 2PL.

  2. 2

    Vytvarovala som si malé guličky a varila vo vriacej vode až kým nevyplávali :)

  3. 3

    Podľa mňa sa k ním hodí mak alebo pomleté orechy, kakao :) Sama som bola prekvapená aké to bolo dobré :) A to som si zo začiatku myslela, že to skončí v koši ;) Môžte podla seba niečo ubrať alebo pridať :)

Diskusia k receptu

jozka2
Moze to byt vynikajuce,ale ak si nechcela davat muku mozes vyskusat pridat Guar Gum,ale pozor lebo to silno lepi a varit ich na slabom plameni po zovreti vody.
kuchticka
Ocenujem tvoju odvahu a snahu vyskusat nieco nezname.
Ja taktiez rada skusam nove a niekedy varim bez akehokolvek receptu - nieco zvlastne. Raz sa podari, nabuduce to iste uz zasa nie.
Ten tvoj recept urcite vyskusam, vdaka.
1x cordis
ildinka
Možno by sa dal cícer nahradiť cícerovou múkou,robila som z nich trhance....boli super
Začala som používať iné múky t.j. gaštanovú,mandľovú aj cícerovú...Odporúčam
martamm
Aku kokosovu muku myslis? Ja poznam len kokosovu mucku (struhany kokos). Rada by som skusila Tvoj recept....
haji
@mata3636 (2.4.2022 11:55)
Jeden se pořád učí, děkuji za sdílení praktické zkušenosti s kokosovou múkou. Dobré vědět, že mezi kokosovou moučkou a moukou je rozdíl.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia