Foto: adkas
Nie kazdy ma rad kombinaciu masa a ovocia, ale ja to milujem. Dokonca aj moj manzel, (je dost konzervativny, co sa tyka Zobraziť celý popisNie kazdy ma rad kombinaciu masa a ovocia, ale ja to milujem. Dokonca aj moj manzel, (je dost konzervativny, co sa tyka chuti a roznych netradicnych kombinacii surovin), pochvalil salat a pochutil si na tejto novinke v nasom jedalnicku. Zeleny mix salatu , prosciutto, mozzarella a grilovana broskyna. Broskyne pouzijte stredne zrele. Jednoducha zalievka z olivoveho oleja, medu a balzamikoveho octu. Naozaj velmi jednoduche. Cele je to o tom, ze jednotlive suroviny su dobre nakombinovane
porcie
príprava
Suroviny
100 g |
|
60 - 100 g |
|
125 g (môže byť aj iná) |
|
2 ks |
|
25 ml (na potretie broskýň) |
|
|
|
Zalievka: | |
25 ml |
|
1 KL |
|
10 ml |
|
Postup
-
1
Broskyne umyjeme, osusime a pokrajame na osminky. Potrieme jemne olejom a ugrilujeme ich na grilovacej panvici 3-4 minuty. Odlozime bokom. Urobime si zalievku. Vsetky uvedene suroviny na zalievku dobre premiesame. Na tanier ulozime salat, prosciutto, ugrilovane broskyne. Mozzarellu natrhame na mensie kusky a pridame k salatu. Pokvapkame zalievkou a vrch poprasime cerstvym mletym korenim. Dobru chut!
Diskusia k receptu