Nátierka z cíceru a pečených paprík fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 22. októbra 2014

Ak tu taký recept už je tak tento ani nečítajte, nátierky sú u nás vždy vítane a ak aj u Vás vyskúšajte Inšpirácia na Zobraziť celý popisAk tu taký recept už je tak tento ani nečítajte, nátierky sú u nás vždy vítane a ak aj u Vás vyskúšajte Inšpirácia na foodiecrush.com

30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
4 - 5 ks
4 strúčiky
1 lyžica
1-2 lyžice
1 dcl
1 ks
2 - 3 lyžičky




Postup

  1. 1

    Cícer si deň vopred namočíme, aby sa rýchlejšie uvaril. Vodu zlejeme cícer premyjeme, pridáme bobkový list a v tlakovom hrnci uvaríme do mäkka asi 40 minút.

    Nátierka z cíceru a pečených paprík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriky prekrojíme, zbavíme jaderníkov, dáme na papier na pečenie. Pridáme cesnak, ktorému odrežeme vrchnú časť, ja si dám piecť naraz viac cesnaku, vždy sa zíde už hotový upečený...vložíme do vyhriatej rúry na 200 st. asi 30-35 minút až pokým nebudú čierne pľuzgiere...

    Nátierka z cíceru a pečených paprík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cícer máme uvarený, papriku dáme spariť do sáčku a zatiaľ si zamiesime na chlieb, aby bolo na čo nátierku natierať...

    Nátierka z cíceru a pečených paprík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý cícer jemne potrieme papierovou utierkou a zbavíme ho šupiek, nachystame všetky suroviny a ideme mixovať...

    Nátierka z cíceru a pečených paprík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    rozmixovanú nátierku odložíme do chladu, nech sa prepoja všetky chute a dáme piecť vykysnutý chlieb...

    Nátierka z cíceru a pečených paprík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Počkáme kým chlieb vychladne a máme pripravenú chutnú večeru, alebo raňajky...

    Nátierka z cíceru a pečených paprík (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mariamka
ty si aka fesanda! cicer mam uvareny a caka na svoju premieru, ak sa zadari ostatne veci obstarat /az na tahini/, nie je co riesit, si sikulka, chlebik je bonus!
jozka2
Prave som kupila v ukrajin.delli Ajvar,tvoja pomazana je taka mala obdoba Ajvaru,s tym,ze je tam pridany cicer.idem si to ulozit aby som mala pre ispiraciu.Moj manzel ma taketo pomazanky rad s chipsami.
danielas
oboje môže byť bezvadné. Chválim aj ja tvoju šikovnosť. Vyšantila si sa, ale zaručene stálo za to :-)
paploska
naozaj výborný recept zuzanka :-), len mne sa nechce babrať s varením cíceru a tak používam sterilizovaný. No túto nátierku sa pokúsim spraviť z vareného KK.
fineliving
práve včera večer som namočila cícer s tým, že dnes niečo vymyslím a prvé čo som zazrelal po otvorení varechy bol tvoj recept, ďakujem za inšpiráciu, nátierka vyzerá úchvatne, už sa na ňu teším :), ešte by to chcelo recept na ten krásny chlebík, čo si k nej podávala :-D
zuzanka1367
@fineliving tak dúfam, že ťa recept nesklame :) Chlieb úplne jednoduchý 350 g hl. múka 150 g ceolzrnná asi 3dcl vody, 1 zemiak uvarený postrúhaný, 1/2 lyžičky suš. droždia, rasca...ja tiež len skúšam...
mariamka
@zuzanka1367 vydarila sa :) piekla som trikoloru s cesnakom, do toho ten cicer, oliv. olej, citron, cosi palive, chlebik som nestihla, iba take jednoduche kukuricne placky, co ti poviem, funime blahom, dakujem za pochutku!

fineliving
takže dnes sme vďaka tebe mali vynikajúcu večeru :), chutila nám všetkým, proste nemala chybu, ďakujeme za inšpiráciu :)
chlebík som nestihla vyskúšať a kúpila som kukuričné placky, no nabudúce vyskúšam tvoj chlebík, veľmi pekne ďakujem za obidva recepty :)
našla som u teba viac výborných receptov, tiež mám dieťa, ktoré každý týždeň treba nabaliť na intrák :), takže ich určite využijem.
delina
Nie som natierkovy typ :-). Ale tato ma zaujala farbou, zlozenim a musim povedat, ze aj chutou. Vyborna!
cesminaz
Mila @Zuzanka natierka vyskusana dnes na ranajky :-) Je chutna,takou zaujimavou chutou.Pridala som este za 1pl paprikovej salçe.Dakujem za receptik!


zuzanka1367
@cesminka ja som na túto nátierku aj pozabudla, tak Ti ďakujem za pripomenutie, teraz je čas kápie tak si ju spravím aj ja. Potešila si ma :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia