Foto: archaa
Výborný! Skvelo ho využijete do svojho jesenného meníčka ako predjedlo...Mňam :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Hokkaido umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame (aj so šupkou) na tenučké plátky. Šalotku nakrájame na tenké kolieska, pridáme k tekvici a premiešame s 2PL olivového oleja. Osolíme a okoreníme.
-
2
Lístkové cesto nakrájame na väčšie štvorce a asi 1cm od okraja špičkou noža „orámujeme“, dávame však pozor a nerežeme. Do stredu štvorca potom navrstvíme tekvicovú plnku až po „rám“.
-
3
Takto obložíme všetko lístkové cesto, navrstvíme kozí syr a v predhriatej rúre na 200 stupňov upečieme dozlata.
-
4
Pínie si opražíme nasucho na panvici, rukolu opláchneme, osušíme a pred podávaním ju pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Ochutíme soľou a korením. Upečené tekvicové koláčiky posypeme na tanieri opraženými píniovými orieškami a obložíme pripravenou rukolou.
dakujem za inspiraciu :-)