Slaný tekvicový koláčik fotorecept

archaa - fotkaarchaa, 2. novembra 2014
Slaný tekvicový koláčik (fotorecept)
Foto: archaa

Výborný! Skvelo ho využijete do svojho jesenného meníčka ako predjedlo...Mňam :)

4-6
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

2 pláty
150 g
1 ks
1 PL
100 g
1 PL
1 zväzok
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hokkaido umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame (aj so šupkou) na tenučké plátky. Šalotku nakrájame na tenké kolieska, pridáme k tekvici a premiešame s 2PL olivového oleja. Osolíme a okoreníme.

    Slaný tekvicový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto nakrájame na väčšie štvorce a asi 1cm od okraja špičkou noža „orámujeme“, dávame však pozor a nerežeme. Do stredu štvorca potom navrstvíme tekvicovú plnku až po „rám“.

    Slaný tekvicový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto obložíme všetko lístkové cesto, navrstvíme kozí syr a v predhriatej rúre na 200 stupňov upečieme dozlata.

    Slaný tekvicový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pínie si opražíme nasucho na panvici, rukolu opláchneme, osušíme a pred podávaním ju pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Ochutíme soľou a korením. Upečené tekvicové koláčiky posypeme na tanieri opraženými píniovými orieškami a obložíme pripravenou rukolou.

    Slaný tekvicový koláčik (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
krásne vyzerá… nie sme milovníci listového cesta, vyskúšame s nejakým iným, ale plnku a vzhľad si urobila originálne, tak nejak starodávne vyzerá:) čím si krájala tak krásne tú tekvičku? veď šupa býva riadne tvrdá...
@jamarlen : Dakujem! Tekvicu som nastrúhala na plátky na strúhadle a ide to bez problémov. Hokkaido sa môže konzumovať aj so šupkou. Treba ju však predtým dobre umyť pod tečúcou teplou vodou.

Pridaj komentár k receptu: