Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom fotorecept
Foto: sracz
Neviem, ako Vy, ale ja s mojou, ruka v ruke, alias „jeden vedľa na druhom“, po „silnejšom“ jedle zatúžime po niečom ľahšom. Spravidla je Zobraziť celý popisNeviem, ako Vy, ale ja s mojou, ruka v ruke, alias „jeden vedľa na druhom“, po „silnejšom“ jedle zatúžime po niečom ľahšom. Spravidla je to kombinácia grilovaného (restovaného) mäsa so zeleninovou prílohou. Tentoraz sme sa „unisono“ rozhodli pre hovädzie s teplým zeleným šalátom. Spomínam si na svoje „junácke“ roky, putovanie po slovenských horách a lesoch, kedy sme si s kamarátmi na turistických chodníčkoch pochutnávali aj na mladej púpave, ktorá rocolu, rocket i arugullu rovnocenne nahradili!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ČL sušené |
|
3-4 strúčiky |
|
2-3 PL |
|
1 zväzok |
|
1/2 hlávky |
|
podľa chuti g čerstvo mleté |
|
podľa chuti |
|
200÷250 g plátky |
|
2 PL čerstvé |
|
1 PL |
|
4-6 PL |
|
2÷3 PL liptovská |
|
Postup
-
1
na dno rozpálenej veľkej panvice som rozsypal 2 KL suchých feferónkových semienok, dobrú minútku premiešavaním opiekol, zalial 2 PL rastlinného oleja, priložil na ~ 2 mm „plátky“ pokrájané strúčiky cesnaku a orestoval ich do peknej zlatočervenej farby; do horúceho základu som porozsypoval pokrájaný veľký zväzok aruguly a ½ hlávky stredne veľkého radicchia; podľa zvyku som povrch posypal soľou a čerstvo mletým čiernym korením (MČK) a pomocou kychyňského štipca (klieští) celú zostavu premiešavyním nechal zredukovať
-
2
na záver spm celú masu, tohoto teplého zeleného šalátu, pokryl „hoblinami“ asi z PL čerstvého masla
-
3
papierovým obrúskom som na dno rozpálenej „rebrovanej“ liatinovej panvice opäť poroztieral rastlinný olej (nie celá PL), na ktorom som opiekol dva steaky, ľahko osolené a oeMČeKované, hovädzej sviečkovej; obojstranne po 2÷3´
-
4
rozkrojené ich rozložil na servírovacie taniere, do výrezu pridal liptovskú plnotučnú horčicu a steakovú omáčku; a samozrejme aj teplú zelenú prílohu, ktorú som až na tanieri pokvapkal extra panenským olivovým olejom
-
5
som presvedčený, že by chutilo aj Vám
vopred dakujem.
*****
Fotografia láka na chutný,gurmanský zážitok.
Tvoje jedlo mi potvrdilo,že vieš zaujímavo a dobre kombinovať chute,preto,že to robíš rád a s láskou. 5*