Foto: kaatka
Keď mal priateľ mliečnu diétu, rozhodla som sa upiecť slaný závin. Myslím, že ho budem robiť každý víkend. Vhodný na raňajky, večeru, cesty i Zobraziť celý popisKeď mal priateľ mliečnu diétu, rozhodla som sa upiecť slaný závin. Myslím, že ho budem robiť každý víkend. Vhodný na raňajky, večeru, cesty i návštevu
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 malý tenký |
|
1 malá tenká |
|
5 ks menšie |
|
8 lístkov |
|
100 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
100 ml |
|
poprášiť |
|
pečený |
|
1 ks na potretie |
|
na vymastenie plechu |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
podľa chuti |
|
|
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Baklažán treba nakrájať na malé kocky, riadne nasoliť a nechať vypotiť cca 15min . Nakrájame si na jemno cibuľu, na drobné kúsky cesnak. Na menšie kúsky treba najkájať cuketu aj šampiňóny.
- 2
Do wok panvice som si naliala sezamový a olivový olej. Osmažila som cibuľu a cesnak a postupne začala restovať šampiňóny, cuketu a baklažán. Pridáme aj tofu nakrájané tiež na menšie kocky.Poprášila som to všetko uvedenými koreninami a dusila cca 7- 10 min. Ja osobne nemám rada rozvarené mäkké kúsky, tak som aj tak restovala.
- 3
Na jemne pomúčenej doske som si vyvaľkala väčšiu časť cesta. Bála som sa , aby sa závin netrhal, takže som gúľala na tenšie. Aj preto som sa rozhodla, že spravím jeden mini. Rukou som na cesto namazala trochu masla a zošmykla som väčšiu časť zeleniny na cesto. Masa je hustá a drží, takže sa mi rajčinový základ (domáci z cesnaku, rajčín a byliniek) natierala ľahko. Nesmie sa to prehnať, aby obsah počas pečenia nevytekal. . posypala som to opečeným sezamom nie len z vonku ale aj vo vnútri a začala vinúť. Preložím boky cesta o centimeter a až potom gúľam. S nožom som narezala asi 4 cm čiary vzdialené od seba 3 cm, aby sa pri pečení nenafukoval a netiekol. To isté zopakovať s menším kúskom cesta a zeleniny. Už treba len potrieť vyšľahaným posoleným žĺtkom a posypať opečeným sezamom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu