Foto: ciernalabut
Skvelá kombinácia jednoduchosti pri príprave a chuti pri jedle :) Navyše! Červená repa obsahuje dôležité minerálne látky ako draslík, horčík, železo, jód, mangán, zinok a má Zobraziť celý popisSkvelá kombinácia jednoduchosti pri príprave a chuti pri jedle :) Navyše! Červená repa obsahuje dôležité minerálne látky ako draslík, horčík, železo, jód, mangán, zinok a má aj vysoký obsah vitamínov C a E. • Podporuje kardiovaskulárny systém - jej farbivo rozširuje tepny a spevňuje stenu vlásočníc. • Znižuje krvný tlak • Posilňuje imunitný systém. • Dodáva pružnosť a lesk pleti, vlasom a nechtom. • Čistí črevá • Vyvoláva optimistickú náladu ...a mnoho iného Dobrú chuť :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Repu si uvaríme v osolenej vode s prepoleným stúčikom cesnaku a s vetvičkou tymiánu (ak nemáte čerstvý, kľudne dajte sušený drvený)
- 2
Uvarenú repu ošúpeme a nakrájame na kocky.
- 3
V mise si repu namarinujeme: pridáme olivový olej, balzamico, sol, čierne korenie a polievkovú lyžicu medu. Premiešame a necháme pár minút odstáť
- 4
Rukolu takisto polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, prelejeme vymačkanou šťavou z citróna
- 5
A spolu s cottage syrom naaranžujeme :-) Žiadna veda :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pošli mi aspoň dáke percento z tvojej lásky ku cvikle..
:-))))
Každý taký komentár ma poteší a potom sa možem nad primitívnymi reakciami a podrypavanim len pousmiat a s radostou pridať ďalší recept :)
prave som si ho dala na veceru a stretla som ho aj tu ;-)
p.s. odpovedat nemusis, nepotrpim si na to ;-)