Jesenná tekvicová polievka

dorenika - fotkadorenika, 18. októbra 2014
Jesenná tekvicová polievka
Foto: dorenika

Táto polievka je proste výborna a ohreje Vás v chlandom jesennom počasí.

3
porcie
5 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 hrsť
3 hrnčeky
1 ČL
0,5 ČL
2 hrste




Postup

  1. 1

    Tekvicu si očistíme a nakrájame na kocky,dáme piecť na 180 stupňov spolu s nakrájaným jablkom a cibulkou.

  2. 2

    V hrnci si osmažíme pancettu a pridáme zmes keď je tekvica mäkká.Zalejeme vývarom,prisipeme šošovicu,soľ a korenie a necháme variť cca 15min.

  3. 3

    Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.Podávame s opečenou klobáskou-párkom a vareným vajcom. Mňam mňam

Diskusia k receptu

markam
Vyzera to dobre tekvicovu zvyknem aj ja robiť ln trochu inak. Určite aj tu vyskušam len by som chcela vedieť čo je ta pancentta
jozka2
Dorenika,ako vydim si mlada kucharocka,ale polievocku si navarila vybornu.Ja do svojej pridam aj troche tymianu,nie vela tato polievocka neznesie byt prebylinkovana,5*
markam
Dakujem tak so slaninkou som ju veru este nejedla
huck
Pancetta je sušeny prerasteny bocik (cerveno -biele vrstvy). Pripravuju ho hlavne v Taliansku, primorskej casti Chorvatska a v Spanielsku . Nasoleny, okoreneny bocik (cim prerastenejsi , tym kvalitnejsi) sa susi v zime na suchom vetre, typickom v tychto zemepisnych sirkach, obycajne v podkrovi domov - na povale, alebo modernejsie - v specianych susiarnach. Nie je udeny. Slanina je nieco ine - ta je biela - neprerastena. @dogagador hrst pancetty ziskas tak, ze ju nakrajas na kocky, alebo nasekas na rezance a pouzijes podla raceptu.
mesiar50
@huck
Cauko.Iste si myslela na chrbtovu bravcovu slaninu.Pancettu,alebo aj Prosciutto sa da pripravit aj v domacich podmienkach.Maso sa nasoli hrubozrnnou solou(mozeme pouzit samozrejme aj rozne koreniny),vlozi sa na nejaky rost a potom do nadoby najlepsie z umelej hmoty a necha sa vysusit v chladnicke niekolko tyzdnov.Je to vlastne solenie masa na sucho.Tento sposob solenia som vyuzival v letnych masiacoch.Maso sme potom udievali v noci ked teplota klesla.Kolega si nosi sem zo slovenska napr.cerstvo vyudene klobasy a susi ich v chladnicke.Najlepsia je po 5-6 tyzdnoch.Prekrasny recept na vyrobok soleny suchym sposobom resp.prosciutto(prsut,prosuto)pridala sem na varechu @tiginko.

@dorenika
Velmi zaujimava a chutna kombinacia tekvicovej polievky.Sikulka si.
S tvojim dovolenim sem vlozim linky.Nech sa vam paci.Zelam vam vsetkym peknu nedelu.





 varecha.pravda.sk/recepty/susene-prsia-z-husokacky-fotore...
mesiar50
@huck
Viem z coho sa pripravuje. Je to ako nasa oravska slanina solena sa sucho.Vidim rozdiel,len v tom ze pri priprave sa pouzivaju rozne bylinky a konzervuje sa nie udenim,ale susenim.
1x huck
safran
vyskúšaná, výborná! dostatočne sýta aj bez vajíčka



jediný plátok prerastenej slaninky na dekoráciu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia