Marinované karfiolové rezy pečené ako steaky
Veľmi jednoduchý recept na prípravu karfiolu pre tých, ktorí majú problémy s nadváhou, diabetes a...
Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...
Paradajkové košíčky so pšenom
Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.
Tekvica so žemľovou knedľou
Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným...
Cuketovo-syrové koláčiky s Lučinou
Linecké koláčiky sú moja srdcovka, tak v sezóne cukety som spáchala niečo podobné v slanej verzii....
Ryžové guľôčky
Je známe, že ryža je strážkyňou štíhlej línie a ako sa patrí na ryžové guľôčky, ...
Rolka zo pstruha v šafranovej omáčke
Na dosku položíme filety zo pstruha kožou nadol a mierne ich sklepeme dokopy. Osolíme, okoreníme....
Escalivada po katalánsky
Chutné a jednoduché. Ak budete v Katalánsku na dovolenke a ak budete v reštaurácii beznádejne...
Môj doladený šalát Coleslaw
Jeden názov - tisíce receptov... Keďže inšpirácií nikdy nie je dosť, ponúkam aj ja moju...
Marinovaný grilovaný baklažán v oleji a octe
Obľúbené predjedlo z južného Talianska, vhodné aj ako ľahká večera na chlieb. Možno ste ho...
Zmes listových šalátov s kačacinou
Mám rád chutné, zdravé a najmä nie dlho pripravované jedlá. V lete najmä šalátový štýl,...
Cibuľový koláč / Quiche aux Oignons
Tento koláč je veľmi chutný a sýty :) Recept je z knižky Umenie francúzskej kuchyne.
Crêpes soufflées / kysnuté palacinky
Dostala som krásnu knihu: Umenie francúzskej kuchyne. Vyskúšala usom urobiť kysnuté palacinky. Sú jemnučké. S...
Zapekané plnené žemle
Chrumkavé pečivo doplnené príjemnou zmesou z jarnej cibuľky a chutnej slaninky. Vhodné ako rýchle raňajky či...
Pizzovníky
Veľmi chutné pizzové slimáky, ktoré vedia na oslavách nahradiť tradičné obložené chlebíčky.
Šalát Caprese
Originálny šalát Caprese, je jednoduché talianske jedlo, vyrobené z čerstvo nakrájaného syra mozzarella, paradajok,...
Čerstvé huby portobello na šalotke
… zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej...
Zelerovo-vajíčková nátierka / šalát
… a čas kráča míľovými krokmi. V tohoročnú prvú júlovú nedeľu som po tridsiatich rokoch navštívil...
Teľacia pečeň s pivovou omáčkou
Skvelé jedlo sa rado snúbi s pivom, pri varení i jedení. Už dve deci sú liekom i zvýrazňovačom výslednej chuti, ...
Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...
Grilované tofu
Harmónia chutí tofu s Podravka ochucovadlom s cesnakom dodá tomuto jedlu nádych jedinečnosti.
Sardinkový koláč
Koláč s olivovým olejom, sardinkami a paradajkami je typický pre Stredomorie, vyskúšajte si ho urobiť...
Letný šalát
Osviežujúci a výživný, letný šalát je plný prekvapení, pričom rukola a kaparami mu dodajú zaujímajú...
Zapečená cuketa s paradajkami a mozzarellou
Veľmi jednoduchý, chutný a zdravý spôsob ako pripraviť čerstvú zeleninu zo záhrady. Už len škoda,...
Zelený šalát s opečeným kozím syrom
Jednoduchý, rýchly a chutný. To pravé na tieto horúce dni.