Pečené plnené paradajky
Pečené plnené paradajky

Paradajkové košíčky so pšenom

podravka - fotkapodravka, 9. augusta 2017. Komerčný recept.
Paradajkové košíčky so pšenom
Foto: podravka

Paradajkové košíčky plnené pšenom a šampiňónmi sú výborným šťavnatým predjedlom alebo pochúťkou počas dňa.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

8 ks
200 g
1 ks
150 g
1 ks
2 PL
1 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Paradajky rozkrojíme na polovicu, vydlabeme a vnútro okoreníme.

  2. 2

    Pšeno uvaríme podľa návodu, zmiešame s vajcom, orestovanými šampiňónmi, na jemno nakrájanou cibuľkou, maslom a nakrájanými farebnými paprikami.

  3. 3

    Posypeme vegetou - Stredomorie, podľa potreby osolíme a okoreníme. Paradajky naplníme hotovou zmesou, ozdobíme mozzarellou a necháme zapiecť.

  4. 4

    Pred podávaním ozdobíme pažítkou a mozzarellou, servírujeme teplé s listovým šalátom.

Diskusia k receptu

zizazi
robila som s bulgurom, pre mňa dobrotka no mojim chlapom chýbalo mäsko, takže pre nich skôr ako príloha k mäsu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia