Grilovaný syr
Grilovaný syr

Grilovaný syr s cibuľou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017
Grilovaný syr s cibuľou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
20 g
4 strúčiky
60 ml
2 ks
600 g
120 g
20 g
20 g
10 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Syr nakrájame na centimetrové pláty. Očistený cesnak roztlačíme, zmiešame s mletou paprikou a olejom. Zmesou potrieme syr. Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme piecť do pahreby alebo do rozohriatej pece približne na 45 minút.

  2. 2

    Bylinky nasekáme a zmiešame s créme fraiche. Dochutíme soľou a korením. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a spolu so syrom opečieme na grile alebo grilovacej panvici.

  3. 3

    Zemiaky trochu popučíme. Cibuľu rozoberieme na lupene, pridáme k zemiakom, prelejeme bylinkovým krémom a navrch položíme grilovaný syr.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: