Grilovaný syr s cibuľou
			   Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017
		   
		   šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Syr nakrájame na centimetrové pláty. Očistený cesnak roztlačíme, zmiešame s mletou paprikou a olejom. Zmesou potrieme syr. Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme piecť do pahreby alebo do rozohriatej pece približne na 45 minút. 
- 2
Bylinky nasekáme a zmiešame s créme fraiche. Dochutíme soľou a korením. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a spolu so syrom opečieme na grile alebo grilovacej panvici. 
- 3
Zemiaky trochu popučíme. Cibuľu rozoberieme na lupene, pridáme k zemiakom, prelejeme bylinkovým krémom a navrch položíme grilovaný syr. Tiež syr:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
 


Diskusia k receptu