Grilovaný syr s cibuľou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Grilovaný syr s cibuľouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 min
príprava
50 min
tepelná úprava

Suroviny

Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Syr nakrájame na centimetrové pláty. Očistený cesnak roztlačíme, zmiešame s mletou paprikou a olejom. Zmesou potrieme syr. Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme piecť do pahreby alebo do rozohriatej pece približne na 45 minút.

  2. 2

    Bylinky nasekáme a zmiešame s créme fraiche. Dochutíme soľou a korením. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a spolu so syrom opečieme na grile alebo grilovacej panvici.

  3. 3

    Zemiaky trochu popučíme. Cibuľu rozoberieme na lupene, pridáme k zemiakom, prelejeme bylinkovým krémom a navrch položíme grilovaný syr.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist