Grilovaný syr s cibuľou
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Syr nakrájame na centimetrové pláty. Očistený cesnak roztlačíme, zmiešame s mletou paprikou a olejom. Zmesou potrieme syr. Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme piecť do pahreby alebo do rozohriatej pece približne na 45 minút.
- 2
Bylinky nasekáme a zmiešame s créme fraiche. Dochutíme soľou a korením. Očistenú cibuľu rozštvrtíme a spolu so syrom opečieme na grile alebo grilovacej panvici.
- 3
Zemiaky trochu popučíme. Cibuľu rozoberieme na lupene, pridáme k zemiakom, prelejeme bylinkovým krémom a navrch položíme grilovaný syr.
Tiež syr:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu