Terina z chobotnice s rukolou a olivami
Peter Oravec
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 5. septembra 2017
šéfkuchár reštaurácie Flamender v Bratislave, 5. septembra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 ml |
|
300 ml |
|
5 g |
|
5 g |
|
3 g |
|
80 g |
|
600 g (malé) |
|
4 plátky |
|
120 g |
|
60 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
10 g |
|
20 g |
|
3 g |
|
10 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do hrnca nalejeme 500 ml zeleninového vývaru, pridáme červené víno, čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Počkáme, pokiaľ voda nezovrie, a potom vložíme chobotnice.
- 2
Varíme asi pol hodiny, kým chobotnice nezmäknú. Do hrnčeka nalejeme med, sójovú omáčku a 200 ml vody. Zohrejeme asi na 60 °C, pridáme želatínu a miešame, pokiaľ sa želatína neroztopí.
- 3
Kovovú formu vystelieme potravinárskou fóliou, naukladáme do nej uvarené chobotnice, mrkvu, koriander a jarnú cibuľu. Následne formu zalejeme roztopenou želatínou a vložíme do chladničky asi na 1,5 hodiny. Podávame s olivovým olejom, miešaným šalátom, rukolou, čiernymi olivami a so sušenými paradajkami.
Tiež terina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu