Zapečené plnené paradajky

podravkaPodravka, 1. septembra 2017 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »

Zapečené plnené paradajkyFoto: podravka

Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám. Ozdobte ich bazalkou a bude to pastva aj pre oči.

4
porcie
40 min
príprava
15 min
na 200 °C

Suroviny

4 stredne veľké ks
100 g (gouda, eidam, ...)
Plnka:
30 g
170 g
100 g
1 ks
2 PL
1/2 ČL
 lístky
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Paradajkám odrežeme vrch so stonkou a lyžicou vydlabeme vnútro.

  2. 2

    Pšeno dáme do osolenej horúcej vody a varíme na miernom ohni cca 15 minút. Potom scedíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Do misky dáme scedenú makrelu, pridáme uvarené pšeno, nastrúhanú mozzarellu, jemne nasekanú mladú cibuľku, olivový olej, cesnak, soľ a korenie.

  4. 4

    Zmes dobre premiešame a naplníme vydlabené paradajky. Naplnené paradajky dáme do zapekacej misky a posypeme ich nastrúhaným syrom.

  5. 5

    Pečieme cca 15 minút v rúre zahriatej na 200 °C, dokým syr nezhnedne.

  6. 6

    Podávame teplé alebo studené ozdobené lístkami bazalky.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist