Zapečené plnené paradajky
Foto: podravka
Paradajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám. Ozdobte ich bazalkou a bude to pastva aj Zobraziť celý popisParadajky plnené pšenom a jemnými kúskami makrely sa perfektne hodia k studeným ale aj teplým jedlám. Ozdobte ich bazalkou a bude to pastva aj pre oči.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 stredne veľké ks |
|
100 g (gouda, eidam, ...) |
|
Plnka: | |
30 g |
|
170 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
|
|
|
|
lístky |
|
Postup
-
1
Paradajkám odrežeme vrch so stonkou a lyžicou vydlabeme vnútro.
- 2
Pšeno dáme do osolenej horúcej vody a varíme na miernom ohni cca 15 minút. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
- 3
Do misky dáme scedenú makrelu, pridáme uvarené pšeno, nastrúhanú mozzarellu, jemne nasekanú mladú cibuľku, olivový olej, cesnak, soľ a korenie.
- 4
Zmes dobre premiešame a naplníme vydlabené paradajky. Naplnené paradajky dáme do zapekacej misky a posypeme ich nastrúhaným syrom.
- 5
Pečieme cca 15 minút v rúre zahriatej na 200 °C, dokým syr nezhnedne.
- 6
Podávame teplé alebo studené ozdobené lístkami bazalky.
Tiež zapečené paradajky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu