Cibuľový džem
Cibuľový džem

Džem z červenej cibule a zo zázvoru

Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 16. augusta 2017
Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20-30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
700 g (očistená)
1
200 g
podľa chuti
300 ml
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti. Plameň stíšime na polovicu a pražíme ďalej, až kým cibuľa nezačne sama karamelizovať.

  2. 2

    Potom pridáme najemno nasekaný zázvor a čili. Osolíme a zamiešame. Prisypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Prilejeme balzamikový ocot, červené víno a stíšime plameň na minimum.

  3. 3

    Varíme do kompaktnej konzistencie. Nalejeme do čistých pohárov a necháme vychladnúť. Podávame pri izbovej teplote.

  4. 4

    Tip: Džem sa hodí k syrom, pečenému mäsu, do burgerov, najmä kačacích. Vynikajúco chutí so syrom typu feta, s chlebovým chipsom a prachom z cvikly.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Super a mám recept ! Kedysi dávno som ho jedla, podávaný bol s knedľou a pečenou divinou a bolo to fantastické, z výberu jedál rýchlo zmizol , vďaka