Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Zoltán Baláž
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 16. augusta 2017
šéfkuchár Aston business hotela*** v Bratislave, 16. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
20-30 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti. Plameň stíšime na polovicu a pražíme ďalej, až kým cibuľa nezačne sama karamelizovať.
- 2
Potom pridáme najemno nasekaný zázvor a čili. Osolíme a zamiešame. Prisypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Prilejeme balzamikový ocot, červené víno a stíšime plameň na minimum.
- 3
Varíme do kompaktnej konzistencie. Nalejeme do čistých pohárov a necháme vychladnúť. Podávame pri izbovej teplote.
- 4
Tip: Džem sa hodí k syrom, pečenému mäsu, do burgerov, najmä kačacích. Vynikajúco chutí so syrom typu feta, s chlebovým chipsom a prachom z cvikly.
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu