Zapekaná zelenina s kozím syrom
Zolo Bako
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 31. augusta 2017
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 31. augusta 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu, baklažán a papriku zbavenú semienok umyjeme a nakrájame. Rajčiny prekrojíme. Do panvice dáme olivový olej, nasekaný cesnak a cibuľu, opražíme, pridáme ostatnú zeleninu, tymian, oregano a bazalku.
- 2
Mierne opražíme, vložíme do pripravenej formy, na zeleninu rozdelíme pripravený syr a pečieme 20 minút pri teplote 180 °C. Ochutíme soľou a korením.
Tiež zapekaná zelenina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Baklažán pred úpravou nie je nutné šúpať, pod šupkou sa skrýva veľa telu prospešných látok.